Νέα
  • ΓΔ: 867.8 +0.97%
  • Τζίρος: 86,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Συνεχίζεται η άνοδος των ταξιδιωτικών μετοχών

Καθοδικές τάσεις στο άνοιγμα της Wall Street
Πηγή: AP

Μικρή άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τα κέρδη των μετοχών ταξιδιωτικών εταιρειών να αντισταθμίζουν τα αδύναμα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,1% μετά το κλείσιμο των δεικτών της Wall Street σε επίπεδα – ρεκόρ. Ο Stoxx 600 απέχει λιγότερο από 1% από το υψηλό επίπεδό του.

Οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών και των εταιρειών υπηρεσιών αναψυχής σημείωναν κέρδη 1,4% και ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο εβδομάδων.

Ο δείκτης επιχειρημαιτκού κλίματος στη Γερμανία μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο καθώς οι εταιρείες έγιναν πιο απαισιόδοξες για τους επόμενους μήνες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και των στενοτήτων στην προσφορά, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo.

Αισιόδοξες προβλέψεις λόγω ισχυρών εταιρικών κερδών 

Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη θα διατηρήσουν τις τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών γύρω από τα σημερινά επίπεδα – ρεκόρ για το υπόλοιπο διάστημα του 2021, σύμφωνα με έρευνα του Reuters μεταξύ 18 αναλυτών. Σύμφωνα με την έρευνα, ο Stoxx 600 θα φθάσει τις 470 μονάδες στο τέλος του έτους.

Οι γερμανικές εκλογές

Οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις σχετικά με τις επικείμενες γερμανικές εκλογές. Ένα γκάλοπ που δημοσιεύθηκε χθες έδειξε ότι οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) προηγούνται των συντηρητικών της καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, έναν μήνα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές. Η εξέλιξη αυτή θεωρήθηκε από αναλυτές κάπως αρνητική για τις αγορές.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ