Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Υποχώρησε κάτω από τα 48.000 δολάρια-Αγορές 177 εκατ. δολαρίων από τη MicroStrategy

Πτωτικά κινούνται σήμερα τα κρυπτονομίσματα, με την τιμή του bitcoin να κινείται κάτω από τα 48.000 δολάρια, αν και αναλυτές θεωρούν πιθανό ένα νέο ράλι. Το πρωί η τιμή του υποχωρούσε 3,5% στα 47.931 δολάρια.

Το bitcoin κατέγραψε τη Δευτέρα υψηλό επίπεδο τριμήνου, ξεπερνώντας τα 50.000 δολάρια, εν μέσω συνεχιζόμενης αποδοχής των crypto από θεσμικούς επενδυτές, όπως η PayPal που ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους πελάτες της στη Βρετανία να αγοράζουν, να πωλούν και να κατέχουν ψηφιακά νομίσματα.

Η αμερικανική εταιρεία MicroStrategy ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου αγόρασε 3.907 bitcoin έναντι 177 εκατ. δολαρίων, με μέση τιμή αγοράς τα 45.924 δολάρια.

Το ethereum, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από πλευράς κεφαλαιοποίσης, έκανε βουτιά 5% στα 3.167 δολάρια.

Οι μεγάλοι επενδυτές στηρίζουν τις τιμές των crypto

«Το ενδιαφέρον των μεγάλων επενδυτών δείχνει ότι είναι στον ορίζοντα ένα ράλι προς επίπεδα – ρεκόρ», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της Ava Trade.

Ο ίδιος είπε ότι οι μεγάλοι επενδυτές έχουν έκθεση υψηλότερη από τα 50 δισ. δολάρια και ότι από τον Ιούνιο έχουν διαθέσει σχεδόν 10 δισ. δολάρια για την αγορά ψηφιακών νομισμάτων. «Η δραστηριότητα των φαλαινών (όπως αποκαλούνται στην αργκό οι μεγάλοι επενδυτές crypto) συνδέεται με τις κινήσεις των τιμών από την αρχή του 2021. Οι επενδυτές αυτοί ήταν πίσω από το ράλι του Φεβρουαρίου και ήταν επίσης η κινητήρια δύναμη πίσω από την πτώση των τιμών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν πούλησαν τα διαθέσιμά τους σε υψηλές τιμές. Αυτοί οι μεγάλοι επενδυτές είναι κατά κανόνα μακροπρόθεσμοι, διατηρώντας σχεδόν το 75% των αγορών τους», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από yahoo.finance

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ