Νέα
  • ΓΔ: 908.13 +1.01%
  • Τζίρος: 93,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin και ether γίνονται δεκτά για πληρωμές λογαριασμών σε ελβετικό ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο στις ελβετικές Αλπεις ανακοίνωσε ότι θα δίνει στους πελάτες του τη δυνατότητα να πληρώνουν σε κρυπτονομίσματα. 

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Chedi Andermatt του δισεκατομμυριούχου, Samih Sawiris, θα δέχεται πληρωμές σε bitcoin και ether για ποσά μεγαλύτερα των 200 ελβετικών φράγκων.

Ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, Jean-Yves Blatt, δήλωσε: «Γνωρίζουμε από καιρό ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν μέλλον και στη λειτουργία των ξενοδοχείων. Εν μέσω της αυξανόμενης επέκτασης και αποδοχής πληρωμών σε κρυπτονομίσματα, νοιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε από τα πρώτα πολυτελή ελβετικά ξενοδοχεία που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας κρυπτονομίσματα ως ασφαλή τρόπο πληρωμής».

Η χαμηλότερη τιμή για διαμονή ένα βράδυ στο Chedi Andermatt ανέρχεται σε 1.300 φράγκα. Καθώς η τρέχουσα τιμή του bitcoin είναι 47.103 δολάρια και του ether 3.111 δολάρια, ο πελάτης του ξενοδοχείου θα πρέπει να πληρώσει 0,03 bitcoin ή 0,45 ether ανά διανυκτέρευση.

Τον Ιούλιο, ένα άλλο πεντάστερο ξενοδοχείο, το Pavillions ξεκίνησε επίσης να δέχεται κρατήσεις σε crypto.

H αποδοχή των κρυπτονομισμάτων για πληρωμές αποκτά ευρύτερη δυναμική, με εταιρείες real estate να ακολουθούν την τάση και να τα χρησιμοποιούν για πληρωμές.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ