Νέα
  • ΓΔ: 908.13 +1.01%
  • Τζίρος: 93,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Ξανά πάνω από τα 50.000 δολάρια - Γενικότερη άνοδος των κρυπτονομισμάτων

Aνοδικά κινούνται σήμερα τα κρυπτονομίσματα παρά την προειδοποίηση του επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για την ανάγκη μεγαλύτερης ρύθμισης του κλάδου.

Το bitcoin σημείωνε άνοδο σχεδόν 6%, ξεπερνώντας ξανά το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, ενώ το ether, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από πλευράς κεφαλαιοποίησης, ενισχυόταν 6,6% στα 3.752 δολάρια.

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, ζήτησε από τις πλατφόρμες που διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα να συνεργάζονται με τις ρυθμιστικές Αρχές, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα πληγούν.

To αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα crypto στηρίζει τις τιμές τους

«Με την παγκόσμια κεφαλαιοποίησή του να ανέρχεται σε περίπου 2 τρισ. δολάρια», ο κλάδος βρίσκεται «σε ένα επίπεδο που αν πρόκειται να έχει κάποια σημασία σε 5-10 χρόνια από τώρα, αυτό θα γίνει σε ένα δημόσιο πλαίσιο πολιτικής», δήλωσε στους Financial Times. «Τα χρηματοοικονομικά έχουν σε τελευταία ανάλυση σχέση με την εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Η SEC άσκησε δίωξη κατά του ιδρυτή της πλατφόρμας συναλλαγών σε crypto, BitConnect, η οποία δεν λειτουργεί πλέον, για τον φερόμενο ρόλο του στην παραπλανητική άντληση περίπου 2 δισ. δολαρίων από μικροεπενδυτές.

Η ανοδική πορεία των crypto, παρά τις εξελίξεις αυτές, μπορεί να εξηγηθεί από το ότι «κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι και εταιρείες δείχνουν ενδιαφέρον στον χώρο του blockchain», δήλωσε ο επικεφαλής αναλύτρια της Ava Trade. «Οι μεγάλες εταιρείες έχουν γίνει επίσης βασικοί παίκτες στην αγορά και επεξεργάζονται τρόπους για να επιτρέψουν στους καταναλωτές να συμμετέχουν σε αυτή», πρόσθεσε.

Πηγή: yahoo.finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ