Νέα
  • ΓΔ: 790.38 +1.41%
  • Τζίρος: 39,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Νέα ρεκόρ λόγω προσδοκιών για χαλαρή πολιτική της Fed

Wall Street
Πηγή: APImages

Νέα υψηλά ρεκόρ καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street σήμερα καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Fed θα διατηρήσει τη χαλαρή πολιτική της εν μέσω ενδείξεων ότι επιβραδύνεται η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Οι δεικτοβαρείς τεχνολογικές μετοχές – όπως η Apple, η Netflix και η Amazon - που έχουν καλύτερες επιδόσεις με χαμηλά επιτόκια, κατέγραφαν τα υψηλότερα κέρδη στις συναλλαγές πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες Exxon Mobil, Chevron και Schlumberger σημείωναν επίσης κέρδη από 0,2% έως 0,5%, ακολουθώντας την άνοδο των τιμών του αργού.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν αλλεπάλληλα υψηλά ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες λόγω των ισχυρών εταιρικών κερδών που ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών παρά το γεγονός ότι άρχισε να επιβραδύνεται η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Κέρδη 17,5% για τον Russell 2000

«Υπήρχαν ανησυχίες ότι η αγορά κάνει ρεκόρ μόνο λόγω λίγων ισχυρών εταιρειών, αλλά τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει ένας συγκεκριμένος κλάδος που κατευθύνει τα κέρδη και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν περιμένουμε μεγάλη διόρθωση φέτος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος για τις συναλλαγές και τα παράγωγα της Charles Schwab.

Ο δείκτης εταιρειών χαμηλής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έχει αυξηθεί 17,5% από την αρχή του έτους και έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου 2020.

Οι αναλυτές ανέφεραν, ωστόσο, ότι τα υψηλά επίπεδα μπορεί να δοκιμαστούν καθώς η αύξηση των εταιρικών κερδών θα χάνει την επίδρασή της και θα αυξάνεται η πίεση στη Fed να μειώσει σταδιακά τη μεγάλη στήριξή της.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ