Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Solana: Ποιο είναι το κρυπτονόμισμα που η τιμή του αυξήθηκε 350% σε έναν μήνα

Τα κρυπτονομίσματα τίθενται στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Πηγή: Pixabay

Ενα άγνωστο έως πρόσφατα κρυπτονόμισμα, ακόμη και για τους γνώστες του χώρου, προκαλεί αίσθηση με τις απίθανες επιδόσεις του. 

Εβδομο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα

Το Solana ή SOL, όπως είναι το σύμβολο του κρυπτονομίσματος, είδε την τιμή του να εκτινάσσεται 350% τον τελευταίο μήνα και να φθάνει την Τρίτη στα 194,3 δολάρια. Η κεφαλαιοποίησή του εκτοξεύθηκε στα 41 δισ. δολάρια  και είναι η έβδομη μεγαλύτερη μεταξύ των κρυπτονομισμάτων, ξεπερνώντας ακόμη και αυτή του dogecoin.

Tο Solana είναι ένα δίκτυο blockchain που συνδέεται με το SOL, όπως το δίκτυο Ethereum είναι αυτό μέσω του οποίου γίνονται οι συναλλαγές στο ether.

Γιατί εκτινάχθηκε η τιμή του

Δύο λόγοι εξηγούν κατά βάση την ισχυρή ζήτηση για το SOL και την εκτίναξη της τιμής του:

  • Πρώτον, η μανία για ψηφιακά πιστοποιητικά (non-fungible tokens ή NFT), τα οποία βεβαιώνουν την ιδιοκτησία σε οτιδήποτε, από έναν πίνακα έως ακόμη και εισιτήρια για μουσικές εκδηλώσεις. Καθώς το Solana είναι κατάλληλο για την έκδοση των πιστοποιητικών αυτών, πολύς κόσμος αγοράζει το SOL για να μπορέσει να πάρει τα NFT. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα με το “Degenerate Ape Academy”. Το NFT του ήταν τόσο επιτυχημένο, ώστε 10.000 καρτούν με πιθήκους πουλήθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά τον περασμένο μήνα. Σημειώνεται ότι τα NFT απέκτησαν ιδιαίτερη φήμη τον Μάρτιο μετά την πώληση ενός ψηφιακού έργου τέχνης σε δημοπρασία του διάσημου οίκου Christie’s έναντι 69,3 εκατ. δολαρίων.
  • Δεύτερον, το Solana μπορεί να έχει ισχυρό ρόλο στον χώρο της λεγόμενης «αποκεντρωμένης χρηματοδότησης» (DeFi) που κερδίζει έδαφος τελευταία. Όπως και το Ethereum, το Solana έχει εστιάσει σε  «έξυπνα συμβόλαια» στον χώρο αυτό. Πρόκειται για συγκεκριμένα προγράμματα που τρέχουν στο blockchain του, όταν υπάρχουν προκαθορισμένες συνθήκες, χωρίς χρηματοπιστωτικούς ενδιάμεσους.

Το Solana θεωρείται ότι είναι φθηνότερο και ταχύτερο από το Ethereum, με μία ταχύτητα έως 50.000 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο έναντι 20.000 έως 30.000 του Ethereum.

Με πληροφορίες από MoneyWeek

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ