Νέα
  • ΓΔ: 905.04 -0.05%
  • Τζίρος: 50,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 906,8 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με οριακή άνοδο

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intimenews

Οι ευρωπα'ίκές μετοχές ξεκίνησαν ανοδικά σήμερα (ο Stoxx 600 είχε άνοδο 0,32%) ακολουθώντας και το θετικό κλείσιμο των αμερικανικών μετοχών χθες το βράδυ. Στο ενδιάμεσο όμως υπάρχει η διαπραγμάτευση στα χρηματιστήρια της Ασίας που φαίνεται ότι επηρεάζονται από την υποχώρηση της κινέζικης οικονομίας. Σ' αυτό το σκηνικό γίνονται χρηματιστηριακές συνθέσεις των αντιθέσεων μεταξύ του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης που εμφανίζουν τα περισσότερα κράτη στην Ευρώπη , των προσδοκιών για επίσης υψηλούς ρυθμούς το 2022 και του πληθωρισμού που φαίνεται πλέον ότι μειώνει τα διαθέσιμα εισοδήματα. Ενδεικτικά, στον Καναδά ο πληθωρισμός ξεπερνά αυτή την περίοδο το 4% και έχει πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Η αναμονή του Γενικού Δείκτη μεταξύ 900-910 μονάδων

Στο ελληνικό χρηματιστήριο βλέπουμε την συσσώρευση μεταξύ 900-910 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη αλλά κάτω από τους χρηματιστηριακούς δείκτες υπάρχει έντονη κινητικότητα στις μεμονωμένες μετοχές. Δηλαδή, οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές μπορουν να κερδοσκοπίσουν ακόμη και με τον Γενικό Δείκτη να μην μεταβάλλεται ή να κινείται καθοδικά. Αρκεί να επισημάνουν τις μετοχές που έχουν παρούσα δυναμική και μελλοντικές προοπτικές.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 906,8 μονάδες με άνοδο 0,3%.

Πάντως κατά τις συνεδριάσεις της εβδομάδας που διανύουμε, πολλά ισχυρά blue chips (ΟΤΕ, Coca Cola HBC, Alpha Bank, Jumbo) εμφανίζουν αυξημένη μεταβλητότητα αλλά με θετικές προοπτικές στο 'τέλος της ημέρας'. Η μεταβλητότητα αποδίδεται στις βραχυπρόθεσμες κινήσεις αυτών των επενδυτών.

Το άλλο χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων είναι ότι υπάρχει η χρηματιστηριακή διελκυστίνδα στην οποία μοιράζονται τα blue chips. Αποτέλεσμα της διελκυστίνδας είναι ότι ο Γενικός Δείκτης κινείται φαινομενικά με μικρές μεταβολές μεταξύ 900-910 μονάδων. Οι μεταβολές αυτές βέβαια είναι αποτέλεσμα των αντίρροπων δυνάμεων. Τέλος θα πρέπει να επισημάνουμε (για την σημερινή και αυριανή συνεδρίαση) ότι τα εταιρικά αποτελέσματα α' εξαμήνου που εξακολουθούν να ανακοινώνονται δημιουργούν επιμέρους τάσεις για τις μετοχές. Ενδεικτικές περιπτώσεις, η ΕΛΧΑ, η Ιντραλοτ ή εξαγορές όπως η σημαντική εξαγορά που πραγματοποίησε πρόσφατα η Epsilon Net.

Οι τραπεζικές μετοχές μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών φαίνεται ότι κινούνται εναλλακτικά ανοδικά ή καθοδικά και σε μικρό εύρος διακύμανσης. Η ΕΤΕ και η Alpha Bank διατηρούν την δυναμική τους, η Eurobank βρίσκει αντιστάσεις στα επιπεδα των 0,85-0,86 ευρώ, η Πειραιώς αναζητεί τάση. Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, η Μυτιληναίος κινείται ήπια ανοδικά πάνω από τα 15,5 ευρώ με κατεύθυνση προς τα 16 ευρώ, ο ΟΠΑΠ έχει δυναμική μετά και το προμέρισμα που ανακοίνωσε, η Jumbo παρά το γεγονός ότι έχει επισημάνει τα προβλήματα με τα ακριβά logistics καταφέρνει να παραμένει σε ανοδικό κανάλι (παρά τις διορθώσεις) ενώ οι Coca Cola HBC και Τιτάν Int ακολουθούν τις διεθνείς τάσεις. Οι κλάδοι ενέργειας με την ΔΕΗ, την Motor Oil και τα ΕΛΠΕ να συντηρούνται σε υψηλα επίπεδα με περιστασιακά ανοδικά ξεσπάσματα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ