Νέα
  • ΓΔ: 905.04 -0.05%
  • Τζίρος: 50,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Ισχυρή άνοδος στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

Με άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, παρά τις ανακοινώσεις της Fed ότι σύντομα θα μειώσει τις αγορές ομολόγων που κάνει για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας -κάτι που φαίνεται πως είχαν προεξοφλήσει, πάντως, οι επενδυτές.  

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 338,48 μονάδες, ή 1%, για να κλείσει στις 34.258,32 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,95%%, στις 4.395,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,99%, κλείνοντας στις 14.896,85 μονάδες.

«Αν η πρόοδος συνεχισθεί σε γενικές γραμμές όπως αναμένεται, η Επιτροπή κρίνει ότι μπορεί να είναι σύντομα δικαιολογημένος ένας περιορισμός των αγορών στοιχείων ενεργητικού», ανέφερε η Fed στην ανακοίνωσή της. Η Fed αγοράζει από τον περασμένο Δεκέμβριο κάθε μήνα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου ύψους 80 δισ. δολαρίων και τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια ύψους 40 δισ. δολαρίων.

Πιθανή μείωση του QE από τον Νοέμβριο

Στη νέα φρασεολογία της ανακοίνωσης είχε εξαλειφθεί η αναφορά για αξιολόγηση της προόδου τους «επόμενους μήνες», υποδηλώνοντας ότι η επίσημη ανακοίνωση της μείωσης του QE μπορεί να γίνει στη συνεδρίαση της Fed τον Νοέμβριο.

Η κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι έχει συνεχισθεί η πρόοδος προς την επίτευξη του στόχου της επίτευξης μέγιστης απασχόλησης. «Οι κλάδοι που είχαν επηρεαστεί αρνητικά από την πανδημία βελτιώθηκαν τους τελευταίους μήνες, αλλά η αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 επιβράδυνε την ανάκαμψή τους», σημείωσε.

«Η πρόοδος στους εμβολιασμούς θα συνεχίσει πιθανότατα να μειώνει τον αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία, αλλά παραμένουν κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές», σύμφωνα με τη Fed.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ