Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Εκκίνηση πάνω από τις 880 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Πηγή: Eurokinissi

H αιφνιδιαστική αλλαγή του επενδυτικού σκηνικού- από αρνητικό σε θετικό -μετά τις δηλώσεις Πούτιν-, την υποχώρηση των τιμών πετρελαίου και την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων φέρνει σήμερα μία ανοδική εκκίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές και προδικάζει μία θετική εξέλιξη και στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Στις 880,66 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε μία φάση υψηλότατης μεταβλητότητας εξ' αιτίας αντίρροπων δυνάμεων στην αγορά. Οι αγοραστές εναλλάσονται πολύ γρήγορα με τους πωλητές στις ίδιες μετοχές με αποτέλεσμα ούτε η αγορά να βρει τάση ούτε ο Γενικός Δείκτης να καταγράφει σημαντικές μεταβολές. Εδώ και ένα μήνα παρακολουθούμε τον Γ.Δ να κινείται μέσα σε ένα πολύ μικρό εύρος διακύμανσης.

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται σε επίπεδα πέριξ των 60 εκατ. ευρώ σε καθημερινή βάση και η διαπίστωση των περισσότερων επαγγελματιών είναι ότι υπάρχει μεν «επενδυτική όρεξη» αλλά και ο φόβος που έχει δημιουργηθεί από τις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση του ενεργειακού κόστους αποτρέπει σημαντικές κινήσεις και εισροές ξένων κεφαλαίων.

Σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν ξεκάθαρα αγοραστικές προθέσεις και αυτό αναμένεται να επηρεάσει και τους δεικτοβαρείς τίτλους στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει εξαιτίας της πορείας των αποδόσεων των ομολόγων και γενικότερα της σημαντικής βελτίωσης , όπως οι περισσότεροι εκτιμούν, της ελληνικής αγοράς. Ο ΟΤΕ που χθες λειτούργησε ως στηλοβάτης της αγοράς κινούμενος ανοδικά, ετοιμάζεται να μοιράσει και έκτακτο μέρισμα ενώ ο ΟΠΑΠ παραμένει μέσα στο ανοδικό πλαίσιο παρά τις περιστασιακές ανοδικές κινήσεις.

Ιδιαίτερη δυναμική εμφάνισαν (λόγω πορείας πετρελαίου) οι ενεργειακές μετοχές Motor Oil και ΕΛΠΕ όπως και η ΔΕΗ που επανέρχεται πάλι προς τα επιπεδα που είχε πριν την ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Η μετοχή του ομίλου Μυτιληναίου βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι παρά τις μικρο-διορθώσεις σε κάποιες συνεδριάσεις ενώ πολύ καλή συμπεριφορά και με μεγάλος όγκους συναλλαγών έχει η μετοχή του Titan International. Στις εταιρείες υποδομών, ήπια ανοδική κίνηση εμφάνισε η μετοχή του ΑΔΜΗΕ , ο ΟΛΠ και η ΕΥΔΑΠ το τελευταίο διάστημ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ