Νέα
  • ΓΔ: 895.14 +0.04%
  • Τζίρος: 29,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αγορές: Goldman Sachs και JP Morgan βλέπουν ως αγοραστική ευκαιρία την πτώση

Αν και οι φόβοι στις αγορές για στασιμοπληθωρισμό και πτώση των τιμών των μετοχών αυξάνονται, αναλυτές μεγάλων αμερικανικών τραπεζών , όπως της JP Morgan και τη Goldman Sachs, θεωρούν ότι τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για αγορά μετοχών, εκτιμώντας ότι η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή.

«Παρά τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα, αναμένουμε ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά καθώς οι επενδυτές πιστεύουν περισσότερο πως ο πληθωρισμός θα είναι προσωρινός», έγραψαν αναλυτές της Goldman Sachs στους πελάτες τους.

Αναλυτές της JP Morgan συμφώνησαν ότι οι φόβοι για τον στασιμοπληθωρισμό θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα 5% από το ρεκόρ του Σεπτεμβρίου λόγω της αύξησης του πληθωρισμού και ανησυχιών πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει κορυφωθεί. Και αυτό μετά από σχεδόν ένα χρόνο χωρίς διόρθωση τέτοιου μεγέθους. Οι συνεχιζόμενες στενότητες στην προσφορά σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με το αν οι αποτιμήσεις μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω.

Deutsche Bank: Πτώση των μετοχών τουλάχιστον 5% έως τέλος του έτους

Ερευνα της Deutsche Bank σε επαγγελματίες της αγοράς έδειξε ότι η πλειονότητά τους προβλέπει μία περαιτέρω πτώση των μετοχών κατά τουλάχιστον 5% έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, υπάρχει μία «αρκετά ισχυρή συναίνεση» ότι πιο πιθανό είναι να έχουμε κάποια μορφή στασιμοπληθωρισμού παρά το αντίθετο.

Με την άποψη αυτή διαφωνούν κάθετα η Goldman και η JP Morgan. «Πιστεύουμε ότι η αυτή η μείωση (των μετοχών) θα είναι μία καλή αγοραστική ευκαιρία», έγραψαν αναλυτές της Goldman.

«Είχαμε τελικά κάποια εξασθένιση μετά από 330 ημέρες χωρίς μειώσεις της τάξης του 5% ή περισσότερο, αλλά δεν αναμένουμε ότι αυτή θα έχει διάρκεια και συμβουλεύουμε να αγοράσετε στην πτώση», σημείωσαν οι αναλυτές της JP Morgan.

«Η αύξηση των ενεργειακών τιμών θα επιβραδύνει την ανάπτυξη, αλλά κατά την άποψή μας δεν θα οδηγήσει σε ύφεση», έγραψαν αναλυτές της UBS Global Wealth Management, προσθέτοντας ότι «οι ενεργειακές τιμές είναι πιθανόν να σταθεροποιηθούν ή να επιβραδυνθούν το επόμενο έτος».

Πρόσθεσαν, επίσης, ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι πιθανό να παραβλέψουν τις αυξημένες τιμές ενέργειας καθώς δεν θέλουν να αντιδράσουν υπερβολικά.

 Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ