Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Δοκιμάζει τις αντοχές άνω των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

H μεταβλητότητα καλά κρατεί στις χρηματιστηριακές αγορές. Μετά την ενθουσιώδη άνοδο σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική την Τετάρτη, η σημερινή ημέρα επιφυλάσσει μάλλον αρνητικές συνεδριάσεις στις περισσότερες ευρωπα:iκές αγορές που ξεκίνησαν αρνητικά. Στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε χθες μία από τις καλύτερες συνεδριάσεις του τελευταίου διμήνου, με σημαντική άνοδο στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, υπέρβαση των 900 μονάδων του Γενικού Δείκτη και πολύ αυξημένο όγκο συναλλαγών που υποδηλώνει έλευση ξένων κεφαλαίων.

Ταυτόχρονα συνεχίστηκε η ομοβροντία των θετικών εκθέσεων ξένων οίκων για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές μετοχές που, αν μη τι άλλο, διατηρεί υψηλά το επενδυτικό φρόνημα.

Η σημερινή συνεδρίαση θα δοκιμάσει τις αντοχές των επιπέδων άνω των 900 μονάδων και στην περίπτωση συσσώρευσης θα υπάρξει μία κίνηση Γενικού Δείκτη μεταξύ 900-908 μονάδων ενώ στην περίπτωση ανόδου τα επίπεδα 910-915 μονάδων είναι αυτά που θα δούμε το επόμενο διάστημα.

Η χθεσινή άνοδος προήλθε κυρίως από τραπεζικές μετοχές αλλά και από τα περισσότερα μη τραπεζικά blue chips με τις μετοχές Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και κάποιες ενεργειακές να είναι οι σημαντικότεροι καταλύτες της ανόδου. Ερωτηματικό ήταν η συμπεριφορά του ΟΤΕ.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να υπάρξει διαφοροποίηση μεταξύ των τραπεζικών μετοχών και ίσως ο ΟΤΕ αντιδράσει μετά μία περίοδο ατονίας.

Τα προβλήματα για την ελληνική οικονομία παραμένουν (πληθωρισμός, ενεργειακό κόστος, ελλείματα) αλλά υπάρχει και μία επενδυτική αισιοδοξία που βασίζεται στους ρυθμούς ανάπτυξης (ή ανάκαμψης κατά κάποιους).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ