Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Επενδυτές πουλάνε χρυσό για να επενδύσουν σε crypto - Καταλύτης ο πληθωρισμός

Οι επενδυτές πωλούν τον χρυσό για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα ενόσω αυξάνεται ο πληθωρισμός, εγκαταλείποντας το πολύτιμο μέταλλο που παραδοσιακά θεωρείται ως μέσο διασφάλισης της αξίας των χρημάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, πάνω από 10 δισ. δολάρια ρευστοποιήθηκαν από το μεγαλύτερο fund χρυσού τους τελευταίους 12 μήνες.

Η τιμή του χρυσού μειώθηκε 6,1% το περασμένο 12μηνο στα 1.782 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ του bitcoin διπλασιάστηκε στο ίδιο διάστημα σε επίπεδο – ρεκόρ, ξεπερνώντας χθες τα 67.000 δολάρια.

► Bitcoin: Νέο ιστορικό υψηλό - Πάνω από τα 66.000 δολάρια

 Bitcoin: Νέο ράλι των crypto στο τέλος του έτους «βλέπουν» αναλυτές

Επενδυτές προτιμούν τα crypto από τον χρυσό σε περιόδους πληθωρισμού

Υπάρχει μία τάση τώρα να θεωρείται το bitcoin ως μέσο διαφοροποίησης των χαρτοφυλακίων, με τον πληθωρισμό να αποτελεί έναν από πολλούς καταλύτες» για αυτό, δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, επικεφαλής χρηματοπιστωτικός σύμβουλος της Allianz. «Το bitcoin έχει προσελκύσει χρήματα που είχαν τοποθετηθεί στον χρυσό», πρόσθεσε.

Ο Paul Tudor Jones, γνωστός διαχειριστής hedge fund, δήλωσε χθες στο CNBC ότι προτιμά τα κρυπτονομίσματα από τον χρυσό για την κάλυψη από τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το Digital Belongings Examine, το οποίο έκανε έρευνα σε 1.100 εξειδικευμένους επενδυτές, η έλλειψη στενής συσχέτισης του bitcoin με τις τιμές διαφόρων άλλων assets και η αίσθηση ότι αποτελεί δυνητικό hedge έναντι του πληθωρισμού ενίσχυσε τη φήμη του στο επενδυτικό κατεστημένο.

Πάνω από τα μισά hedge funds, που ρωτήθηκαν σε έρευνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ανέφεραν ότι η αύξηση του πληθωρισμού είναι βασικός παράγοντας που έστρεψαν την προσοχή τους σε ψηφιακά νομίσματα, με 8 στους 10 να δηλώνουν ότι έχουν σε μικρό ποσοστό κρυπτονομίσματα στα χαρτοφυλάκιά τους.

«Οι θεσμικοί επενδυτές φαίνεται να επιστρέφουν στο bitcoin, πιθανόν βλέποντάς το ως καλύτερη ασφάλεια έναντι του πληθωρισμού από τον χρυσό», ανέφεραν αναλυτές της JP Morgan.

Οι υποστηρικτές του bitcoin θεωρούν ότι η χρησιμότητα του ως hedge για τις αυξήσεις τιμών προκύπτει από το πλαφόν που υπάρχει στην ποσότητα των bitcoin που μπορούν να δημιουργηθούν σε αντίθεση με την εκτύπωση χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες στην πανδημία.

Με πληροφορίες από Financial Times

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ