Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση σε χαμηλότερα επίπεδα - Στις 905,53 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intime
Χρηματιστήριο / Πηγή: Intime

Την αντίθετη κίνηση της χθεσινής ανόδου πραγματοποίησαν σήμερα οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη, συσσωρεύοντας σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο υποχώρησε στις 905,53 μονάδες (-0,29%). Τα δύο ευχάριστα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης ήταν ότι οι πιέσεις των πωλητών ήταν μικρές και ότι προς το τέλος της συνεδρίασης εμφανίστηκαν αγοραστές σε κάποιους δεικτοβαρείς τίτλους.

Το επενδυτικό σκηνικό δεν έχει αλλάξει παρά τις μικροδιορθώσεις που καταγράφηκαν. Το γεγονός ότι η αγορά συσσώρευσε, όπως και οι ευρωπαϊκές άλλωστε, εντάσσεται μέσα στο ευρύτερο κλίμα της αυξημένης μεταβλητότητας και της εναλλαγής τάσεων που παρακολουθούμε εδώ και αρκετές συνεδριάσεις.

Τα προβλήματα, τόσο στο ελληνικό χρηματιστήριο όσο και στα ξένα, παραμένουν και εστιάζονται στον πληθωρισμό και τις επιπτώσεις της ανόδου του πετρελαίου. Ωστόσο, οι χρηματιστηριακές αγορές δείχνουν ότι τα θεωρούν προσωρινά.

Μικρή υποχώρηση και απορρόφηση πιέσεων στο τέλος της συνεδρίασης

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μέσα στο διάστημα των 908-902 μονάδων και τελικά το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε προς συγκεκριμένες μετοχές στο τέλος της συνεδρίασης οδήγησε τον Γενικό Δείκτη στις 905,53 μονάδες, με υποχώρηση μόλις 0,29%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 70,75 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 47 έκλεισαν ανοδικά και οι 60 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) είχε υποχώρηση 0,31%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης μόλις 0,08%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι Τεχνολογίας (1,28%), Βιομηχανικών Προϊόντων (0,33%) και Τραπεζών (0,25%). Τη μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-1,98%), Τροφίμων- Ποτών (-1,07%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,99%). Οι μετοχές με το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον (όγκο συναλλαγών) ήταν οι Eurobank, Alpha Bank, OTE, Πειραιώς, ΕΤΕ, ΜΙΓ, Frigoglass.

Εν αναμονή αξιολόγησης από την S&P

Η αυριανή συνεδρίαση θα γίνει κάτω από την διαμορφωμένη από χθες πεποίθηση ότι η S&P έχει στόχο να αναβαθμίσει το ελληνικό αξιόχρεο και τις τραπεζικές μετοχές. Ακόμη και εάν δεν πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση αύριο το βράδυ, οι προοπτικές παραμένουν ανοικτές.

Πτωτικά και οι ξένες αγορές

Ηπιες πτωτικές τάσεις εμφάνισαν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, ενώ μεικτές τάσεις παρουσιάζουν οι αμερικανικές αγορές, με τον Dow Jones να υποχωρεί περίπου 100 μονάδες, λόγω στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας και τους S&P 500 και Νasdaq να κινούνται ανοδικά. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ