Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πορεία μέσα στο διάστημα 905-910 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ανοδικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαικές αγορές και πλέον διαφαίνεται ένα ιδιότυπο σερί ανοδικών και πτωτικών συνεδριάσεων στα χρηματιστήρια που διαρκεί σχεδόν ένα μήνα. Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η χθεσινή ήπια υποχώρηση του Γενικού Δείκτη συντηρείται στα επίπεδα άνω των 900 μονάδων και αυτό λειτουργεί θετικά για μία περαιτέρω άνοδο.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει διαμορφώσει προσδοκίες για πιθανή αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρηματιστήριο από την S&P σήμερα το βράδυ. Ήδη η δυνατή συνεδρίαση της Τετάρτης είχε προεξοφλήσει εξελίξεις που θα πρέπει να τις δούμε να υλοποιούνται σήμερα.

Στις 907 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης με άνοδο 0,2%

Σε αμιγώς χρηματιστηριακό επίπεδο, η αγορά ευελπιστεί στην περαιτέρω ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών (δεν έχουν απωλέσει την ανοδική δυναμική τους) με κυρίαρχη της ανοδικής κίνησης την ΕΤΕ, την Eurobank και την Alpha Bank, την επιστροφή σε άνοδο της μετοχής του ΟΤΕ (χθες πραγματοποίησε αυξημένες συναλλαγές), την διατήρηση σε άνοδο του ΟΠΑΠ και βεβαίως την παραμονή σε ανοδικό κανάλι σε ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Motor Oil , ΕΛΠΕ , Τερνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ (με τις μετοχικές ιδιαιτερότητες). Ο Γενικός Δείκτης φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τις 900 μονάδες (σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα) και πλέον εάν οι συνθήκες συνδράμουν θα προσπαθήσει να κάνει μέσα στον Οκτώβριο την επιστροφή προς τις 920 μονάδες.

Μία επιστροφή που δικαιούται και λόγω μεγεθών της ελληνικής οικονομίας και λόγω εταιρικής ανάκαμψης και λόγω του ότι οι ξένες αγορές (Αμερικής και Ευρώπης) κινούνται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ