Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Evergrande: Απέφυγε τη χρεοκοπία με την πληρωμή τόκων

H Evergrande φέρεται ότι πλήρωσε εντός της περιόδου χάριτος των 30 ημερών τους τόκους που όφειλε για ομόλογό της, οι οποίοι είχαν γίνει ληξιπρόθεσμοι από τις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της κινεζικής κρατικής εφημερίδας Securities Times.

Με την πληρωμή των τόκων ύψους 83,5 εκατ. δολαρίων, η κινεζική εταιρεία ακινήτων αποφεύγει τη χρεοκοπία που ανέμεναν πολλοί επενδυτές, η οποία είχε προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση στις διεθνείς αγορές. Η μετοχή της έκλεισε σήμερα με άνοδο 4,26%.

Οι επενδυτές παρακολουθούσαν στενά, αν η Evergrande  θα πλήρωνε τους τόκους, καθώς η εταιρεία, που έχει συνολικά χρέη πάνω από 300 δισ. δολάρια, προειδοποίησε δύο φορές τον περασμένο μήνα ότι μπορεί να χρεοκοπήσει.   

Η Securities Times ανέφερε ότι η Evergrande σχεδιάζει την πληρωμή τόκων πριν από την καταληκτική προθεσμία της 23ης Οκτωβρίου και ότι έκανε το σχετικό έμβασμα μέσω της Citibank.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ