Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Σκαρφάλωσε στα 68.000 δολάρια - Νέο ρεκόρ και για το ether

Σε νέα επίπεδα – ρεκόρ σκαρφάλωσαν σήμερα το bitcoin και το ether, τα δύο μεγάλα κρυπτονομίσματα.

Η τιμή του bitcoin αγγίζει σήμερα τα 68.000 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη 2,6%, ενώ του ether ξεπέρασε τα 4.800 δολάρια με κέρδη 1,5%.

Τα νέα ρεκόρ σημειώνονται εν μέσω ενός γενικότερου ράλι στην αγορά των crypto. Το Solana και το Cardano, που είναι γνωστά ως «φονιάδες του ether» σημείωναν άνοδο 23% και 9%, αντίστοιχα.

Το εισηγμένο επενδυτικό κεφάλαιο ProShares Bitcoin Strategy ETF, το οποίο παρακολουθεί τα προθεσμιακά συμβόλαια σε bitcoin και η διαπραγμάτευσή του ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, σημείωνε κέρδη 8% χθες.

Συνέχεια του ράλι περιμένουν αναλυτές

Αν και είναι δύσκολο να συνδεθούν βραχυπρόθεσμες κινήσεις των τιμών με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι τόσο το bitcoin όσο και το ether θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά τις επόμενες εβδομάδες.

Σε χθεσινό σημείωμά του, ο εκτελεστικός διευθυντής του hedge fund κρυπτονομισμάτων ARK36 ανέφερε ότι φαίνεται να είναι θέμα χρόνου να φθάσει το bitcoin τα 70.000 δολάρια.

Αλλοι αναλυτές είναι ακόμη πιο τολμηροί, με την JP Morgan να επιμένει στην πρόβλεψή της ότι το bitcoin θα φθάσει τελικά τα 146.000 δολάρια, με βραχυπρόθεσμο στόχο για φέτος τα 73.000 δολάρια.

Την επόμενη εβδομάδα, το bitcoin θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη αναβάθμιση λογισμικού την τελευταία 4ετία. Η αναβάθμιση του software, γνωστή ως Taproot, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη εμπιστευτικότητα και αποτελεσματικότητα των συναλλαγών και, κυρίως, θα ανοίξει τον δρόμο για έξυπνα συμβόλαια που αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της τεχνολογίας του blockchain του.

Tο ether κινείται ανοδικά μετά την αναβάθμιση του δικτύου του τον Οκτώβριο, με τον κωδικό Altair.

Mε πληροφορίες από CNBC

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα