Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρυσός: Αύξηση των τιμών μετά την εκτίναξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Χρυσός / Πηγή: pixabay

H τιμή του χρυσού αυξήθηκε σήμερα κοντά στα υψηλά επίπεδα 5μήνου καθώς η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ώθησε τους επενδυτές στην ασφάλειά του.

Η τιμή στην τρέχουσα αγορά αυξήθηκε 0,6% στα 1.861 δολάρια ανά ουγκιά μετά το μεσημέρι, ενώ στην προθεσμιακή αγορά ενισχύθηκε 0,8% στα 1.863 δολάρια.

Ο χρυσός, που θεωρείται μέσο προστασίας από τον πληθωρισμό, αυξήθηκε χθες έως 2% στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου μετά τα στοιχεία που έδειξαν άνοδο του πληθωρισμού στο 6,2%, το υψηλότερο επίπεδο 31 ετών.

Αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου

Η μείωση της νομισματικής στήριξης από τη Fed και οι αναμενόμενες αυξήσεις επιτοκίων το 2022 ωθούν ανοδικά τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας του χρυσού.

Το πολύτιμο μέταλλο αυξήθηκε παρά το γεγονός ότι το δολάριο σκαρφάλωσε σε υψηλό επίπεδο 15μήνου.

Τα πρόσφατα  κέρδη του χρυσού ενισχύθηκαν από τις θέσεις υπέρ μίας χαλαρής νομισματικής πολιτικής από βασικούς κεντρικούς τραπεζίτες την περασμένη εβδομάδα, με τη Fed να επαναλαμβάνει την άποψή της ότι ο πληθωρισμός είναι «μεταβατικός» και πιθανόν δεν θα χρειαστεί να αυξηθούν γρήγορα τα επιτόκια.

Ωστόσο, αρκετοί αξιωματούχοι της Fed εξέφρασαν αυτή την εβδομάδα μεγάλη ανησυχία για μεγαλύτερη διάρκεια του πληθωρισμού.

Οι τρέχουσες τιμές του αργύρου και της πλατίνας αυξήθηκαν και οι δύο 1,3% στα 24,95 δολάρια η ουγκιά και στα 1.018 δολάρια, αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ