Νέα
  • ΓΔ: 910.34 +0.25%
  • Τζίρος: 41,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ηedge funds: Ποντάρουν σε ανάκαμψη το 2021

Ανάκαμψη το 2021 «βλέπουν» τα hedge funds
Ανάκαμψη το 2021 «βλέπουν» τα hedge funds

Γρήγορη οικονομική ανάκαμψη το 2021 προβλέπουν τα hedge funds παγκοσμίως, εκτιμώντας ότι πολλοί κλάδοι, όπως αυτός της ενέργειας ή του λιανεμπορίου, θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες που υπέστησαν το 2020.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα hedge funds επέδειξαν ανθεκτικότητα μέσα στο 2020, ενώ αρκετά εξ αυτών, σύμφωνα με επενδυτές, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα γενικότερα αποτελέσματα της αγοράς. «Πιστεύουμε ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά πραγματικά θετική για τις αγορές», είπε ο Τζέισον Ντόνβιλ, πρόεδρος και CEO του καναδικού hedge fund Donville Kent Asset Management. Μάλιστα, ο ίδιος προβλέπει μια έκρηξη της ζήτησης στους κλάδους του τουρισμού και της διασκέδασης, που θα οδηγήσει σε μια περίοδο «υπερανάπτυξης». «Πιστεύω ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για τη διανομή των εμβολίων και στη συνέχεια, κάπου στον Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, θα υπάρξει ο συνδυασμός των εμβολιασμών και της μείωσης των κρουσμάτων», πρόσθεσε.

Μοιάζει με το έτος της ανάκαμψης το 2021

«Θα έλεγα ότι το 2021 μοιάζει να είναι το έτος της ανάκαμψης», είπε από την πλευρά του ο Ρόμπερτ Σίαρς, επικεφαλής επενδύσεων στη βρετανική Capital Generation Partners που επενδύει σε hedge funds σε παγκόσμιο επίπεδο. «Αυτή είναι η γενική άποψη».

Ανάμεσα στους κερδισμένους του 2020 περιλαμβάνεται ο τομέας τεχνολογίας του S&P 500, και μάλιστα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 42%, καθώς επωφελήθηκε από την επιτάχυνση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται νέσω ίντερνετ. Και όπως λέει ο Σίαρς, «νομίζω ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι ασταθείς», τονίζοντας ότι τα funds που ειδικεύονται σε νομίσματα και εμπορεύματα «θα πάνε καλά».

Λιγότερη αβεβαιότητα

Ο Jack McIntyre, διευθυντής του χαρτοφυλακίου των 62 δισ. δολαρίων της αμερικανικής εταιρείας Brandywine Global, η οποία διαχειρίζεται ένα hedge fund με μακροοικονομική στρατηγική, δήλωσε ότι θα υπάρξει «λιγότερη αβεβαιότητα και περισσότερη βεβαιότητα» το νέο έτος.

Τα χρηματοοικονομικά είναι ένας τομέας που βρέθηκε ενώπιον προκλήσεων με τον κορονοϊό και θα μπορούσε να ανακάμψει σημαντικά, είπε από την πλευρά του ο Philippe Ferreira του γαλλικού hedge fund Lyxor Asset Management, προσθέτοντας ότι ο τομέας αποδίδει καλύτερα στην αρχική φάση μιας ανάκαμψης.

Αγοράζουν... ενέργεια

Την εκτίμηση ότι η ζήτηση για καύσιμα θα αρχίσει να ανεβαίνει, στο πλαίσιο της ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού, εξέφρασε ένας διαχειριστής καναδικού hedge fund, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Εχουμε ήδη προσθέσει τα ονόματα των ενεργειακών εταιρειών AltaGas, Pembina και Canadian Natural Resources στην ατζέντα μας και είμαστε αγοραστές από την περίοδο μετά τις αμερικανικές εκλογές», πρόσθεσε.

Η AltaGas έχασε 60% τον Μάρτιο και είναι 5,1% σε επίπεδο 2020, ενώ οι μετοχές της Pembina και της Canadian Natural Gas έχασαν 61,3% και 27,3%, αντίστοιχα, μέσα στο 2020.

«Θα έλεγα ότι η κατανάλωση ενέργειας θα πραγματοποιήσει μια πολύ υγιή ανάκαμψη και είναι πιθανό να πετύχει ιστορική άνοδο σε επίπεδο έτους», είπε ο Jay Tatum, διαχειριστής του χαρτοφυλακίου της νεοϋορκέζικης εταιρείας Valent Asset Management. Και πρόσθεσε ότι το πετρέλαιο είναι μόνο μία από τις πηγές ενέργειες που θα δουν άνοδο.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ