Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Morgan Stanley: Σήμα για αγορές ευρωπαϊκών assets το 2022

Morgan Stanley / Πηγή: AP Images
Morgan Stanley / Πηγή: AP Images

Να αποφύγουν τις αμερικανικές μετοχές και ομόλογα το 2022 συνιστά η Morgan Stanley στους επενδυτές και τους πρoτρέπει να αναζητήσουν καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.

O οίκος θεωρεί ότι η απόσυρση της νομισματικής στήριξης και οι υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών θα κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τα αμερικανικά assets το επόμενο έτος παρά το ότι προβλέπει βελτίωση της ανάπτυξης και περιορισμό του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Morgan Stanley για τις επενδυτικές προοπτικές, τα θεμελιώδη μεγέθη είναι ελκυστικότερα στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, όπου οι κεντρικές τράπεζες θα είναι πιο υπομονετικές και οι πληθωριστικές πιέσεις είναι μικρότερες.

Ελκυστικότερα τα fundamentals στην Ευρώπη και Ιαπωνία

«Θεωρούμε ότι το 2022 θα αφορά πραγματικά τα προβλήματα που υπάρχουν στα μέσα έως το τέλος του οικονομικού κύκλου:  τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης να αντιστρατεύονται τις υψηλές αποτιμήσεις, τη σύσφιξη της πολιτικής, τη μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα και τον υψηλότερο πληθωρισμό από αυτόν που έχουν συνηθίσει οι περισσότεροι επενδυτές», έγραψαν οι αναλυτές του οίκου.

«Βλέπουμε πολλά προβλήματα, μεταξύ άλλων μία πτώση του S&P 500 και τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να είναι αρκετά υψηλότερες από τις προθεσμιακές τιμές».

Μετά από μία χρονιά που κυριάρχησαν τα συνεχή κέρδη των μετοχών και το ξεπούλημα των ομολόγων, οι αναλυτές άρχισαν να κάνουν συστάσεις για το 2022 με την απειλή του πληθωρισμού να επηρεάζει πολύ τους επενδυτές. Την περασμένη εβδομάδα, η Goldman Sachs ανέφερε ότι αναμένει λιγότερο εντυπωσιακές αποδόσεις για τα ριψοκίνδυνα assets καθώς ο οικονομικός κύκλος προχωράει.

https://www.imerisia.gr/kosmos/diethnis-oikonomia/26183_ing-i-ekt-den-tha-afisei-ektos-nymfonos-ta-ellinika-omologa-oste-na

Πρόβλεψη για απώλειες 6% στον S&P 500

Η Morgan Stanley βλέπει το S&P 500 να κλείνει το 2022 στις 4.400 μονάδες, περίπου 6% χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Οι αναλυτές της προεξοφλούν την αύξηση των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων στο 2,10% έως το τέλος του επόμενου έτους, λόγω της βελτίωσης της ανάπτυξης και των υψηλότερων πραγματικών επιτοκίων, από 1,55% που ανέρχονται σήμερα.  

Οσον αφορά τον παγκόσμιο πληθωρισμό, εκτιμούν ότι θα κορυφωθεί το τρέχον τρίμηνο και θα περιορισθεί το επόμενο 12μηνο χάρη στις ευνοϊκότερες ετήσιες συγκρίσεις και τη μείωση των πιέσεων από την πλευρά της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η ταχύτερη ανάκαμψη θα συνεχισθεί, με μοχλό την ισχυρή καταναλωτική δαπάνη και τις κεφαλαιουχικές επενδύσεις.

H Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια

Οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley προβλέπουν ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια έως το 2023, αντίθετα με τις απόψεις του διευθύνοντος συμβούλου του οίκου.

Η καθυστέρηση αύξησης των επιτοκίων θα οδηγήσει τελικά στην εξασθένιση του δολαρίου μετά από μία περίοδο ισχύος στην αρχή της χρονιάς , σύμφωνα με την έκθεση.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ