Νέα
  • ΓΔ: 877.63 +1.13%
  • Τζίρος: 14,21 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Κρίσιμα τα επίπεδα πέριξ των 890- 900 μονάδων - Στις 892 ξεκίνησε ο Γεν. Δείκτης

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Ανοδικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται προοπτικές για πιθανή ανάκαμψη του Γενικού Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο και πιθανή επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες. Το ποσοστά ανόδου / πτώσης στην παρούσα συγκυρία είναι απόλυτα μοιρασμένα. Η πιθανή ανάκαμψη μπορεί να προέλθει κυρίως από αντιδράσεις μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης που είτε πιέστηκαν αρκετά κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις είτε έχουν κάτι νέο να πουν. Για παράδειγμα οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο στόχαστρο των πωλητών το προηγούμενο διάστημα αν και τα μεγέθη τους είναι βελτιούμενα και οι ξένοι επενδυτές τις επαινούν. Συνεπώς μπορεί να αντιδράσουν έστω και με διαφοροποίηση σε χρόνο και ένταση. Επίσης τα εταιρικά αποτελέσματα 9μηνου που ανακοινώνονται (χθες το απόγευμα σε ΟΠΑΠ, Motor Oil και άλλες εταιρίες μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων) δείχνει ότι κάποιες κινούνται καλύτερα των στόχων που είχαν θέσει. Συνεπώς και αυτές δικαιούνται καλύτερες χρηματιστηριακές αποτιμήσεις.

Στον αντίποδα των αισιόδοξων προβλέψεων υπάρχουν οι αρνητικές εκτιμήσεις που θεωρούν ότι η ελληνική κεφαλαιαγορά είναι εξαιρετικά μικρή και εύθραστη για να μπορεί να ακολουθήσει τις τάσεις των ξένων αγορών. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η σύγκριση της πορείας του ελληνικού χρηματιστηρίου με τις πορείες των μεγάλων ευρωπαικών αγορών που κινούνται σε ιστορικά υψηλά. Επίσης η επιδείνωση της πανδημίας, η άνοδος του ενεργειακού κόστους, ο πληθωρισμός , η διεύρυνση του χρέους και των ελλειμμάτων είναι παράγοντες που προβληματίζουν τους εγχώριους και ξένους επενδυτές της Λ. Αθηνών.

Προς το παρόν μάλλον υπερισχύουν οι απαισιόδοξοι γι' αυτό βλέπουμε συνεχή υποχώρηση Γεν. Δείκτη και δεικτοβαρών μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα εδώ και δύο εβδομάδες. Από τις 927 μονάδες πριν από 10 ημέρες περίπου βρεθήκαμε πλέον κοντά στις στηρίξεις των 890 μονάδων και εάν συνεχιστεί η διολίσθηση θα βρεθούμε χαμηλότερα.

Η χρηματιστηριακή αγορά ξεκίνησε στις 892 μονάδες με οριακή υποχώρηση μεν αλλά ενδεικτική των τάσεων δε. Πιέσεις δέχονται οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κάποιες εκ της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ