Νέα
 • ΓΔ: 891.84 +1.51%
 • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Τι βλέπουν 23 τράπεζες για μετοχές και ομόλογα το 2021

Leader στην ανάκαμψη των αγορών μετά τη βουτιά λόγω covid-19 οι τεχνολογικοί κολοσσοί Tesla, Apple και Google / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Αισιοδοξία επικρατεί στις μεγάλες τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες της Wall Street για το 2021, με τις λέξεις ανάκαμψη, αναζωογόνηση και επανεκκίνηση να κυριαρχούν στις προοπτικές τους για το επόμενο 12μηνο. 

Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι τα εμβόλια διαμορφώνουν το σκηνικό για μία νέα περίοδο οικονομικής ανάπτυξης και αύξηση των τιμών των στοιχείων ενεργητικού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα βασικά σενάρια των οίκων της Wall Street έχουν ως εξής: 

 1. Allianz Investment Management
  Φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι τα εμβόλια και η ανοσία της αγέλης θα συμπιέσουν τον κορονοϊό. Με τις αμερικανικές εκλογές να έχουν οδηγήσει σε μία διχασμένη διακυβέρνηση, προβλέπουμε μόνο μικρές αλλαγές στην πολιτική με τη νέα διοίκηση. Η Fed είναι πιθανό να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της, με τα βραχυπρόθεσμα επιτόκιά της να παραμένουν χαμηλά όλο το 2021. Οι παράγοντες αυτοί αναμένεται να οδηγήσουν συνδυαστικά σε ένα ευνοϊκό πλαίσιο για τη συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης και να δώσουν στήριξη στην αύξηση των τιμών των ριψοκίνδυνων στοιχείων ενεργητικού το 2021.
   
 2. Amundi
  Η ζημιά για την παγκόσμια οικονομία θα διαρκέσει αρκετά πέρα από το 2021. Οι απώλειες στην παραγωγή και τα προσωπικά εισοδήματα, η αύξηση των ανισοτήτων και οι διαταραχές ορισμένων κλάδων θα αποτελέσουν την κληρονομιά της πανδημίας. Η προσδοκία ότι τα εμβόλια θα εξαλείψουν τους παράγοντες αυτούς σε λίγους μήνες είναι πολύ αισιόδοξη.
   
 3. AXA Investment Managers
  Θα πρέπει να αναμένεται ένα ευρύτερο κυκλικό ράλι των ριψοκίνδυνων στοιχείων ενεργητικού καθώς θα προχωρούν οι εμβολιασμοί το 2021.
   
 4. Bank of America
  Αναμένουμε ένα δύσκολο ξεκίνημα το 2021, καθώς πολλές χώρες αντιμετωπίζουν εξάρσεις των κρουσμάτων της Covid. Ωστόσο, ένας συνδυασμός δημοσιονομικής στήριξης και μεγάλης κλίμακας εμβολιασμών θα ενισχύσει την ανάπτυξη στα μέσα του έτους.
   
 5. Barclays
  Παραμένουν overweight στα ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού σε σχέση με τα ασφαλή ομόλογα καθώς οι επενδυτές βλέπουν πέρα από τη βραχυπρόθεσμη πίεση από την εκτίναξη της Covid τον χειμώνα και εστιάζουν στην αντοχή της παγκόσμιας οικονομίας και στην ταχύτερη επάνοδο στην ομαλότητα το 2021.
   
 6. BCA Research
  Το 2021 οι μετοχές θα έχουν καλύτερες επιδόσεις από τα ομόλογα χάρη στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, την απουσία άμεσων πληθωριστικών πιέσεων και τις προοπτικές μίας αντιμετώπισης της πανδημίας.
   
 7. BlackRock Investment Institute
  Η επανεκκίνηση της οικονομίας μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά το 2021 καθώς θα εκδηλώνεται η εκκρεμής ζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι αγορές είναι πιθανόν να προεξοφλήσουν γρήγορα μία πλήρη οικονομική επανεκκίνηση δεδομένης της βελτιωμένης ορατότητας όσον αφορά τις προοπτικές. 
   
 8. BMO Global Asset Management
  Αναμένουμε ότι η συνέχιση των εμβολιασμών στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα δημιουργήσει το πλαίσιο για μία σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας το 2021. Οι κλάδοι που έχουν πληγεί αναμένεται να είναι οι βασικοί ωφελημένοι της επανόδου στην κανονικότητα καθώς η οικονομία με με προσωπικές επαφές θα επανέρχεται μετά την πανδημία.
   
 9. BNP Paribas
  Η πιθανόν μεγάλη διαθεσιμότητα εμβολίων κατά της Covid-19 στηρίζει την προσδοκία μας για μία ισχυρή οικονομική ανάκαμψη το επόμενο έτος μετά την αρχική αδυναμία. 
   
 10. Citi
  Τα εμβόλια αντανακλούν τον δρόμο προς την κανονικότητα αλλά θα πρέπει πρώτα να περάσουμε έναν δύσκολο χειμώνα. Μία προσγείωση της οικονομίας είναι πιθανή ως αποτέλεσμα των νέων lockdown στο άμεσο μέλλον, αλλά αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί από μία εύλογη ορατότητα για σημαντικούς εμβολιασμούς στα μέσα του 2021. 
   
 11. Citi Private Bank
  Καθώς η Covid θα απομακρύνεται, ο νέος οικονομικός κύκλος που έχει ήδη αρχίσει θα επιταχυνθεί. Οι επενδυτές πρέπει να αναλάβουν δράση για την προετοιμασία των χαροφυλακίων στη μετά - Covid εποχή.
   
 12. Columbia Threadneedle
  Η ισχυρή αποτελεσματικότητα των φαρμάκων της Moderna και άλλων εταιρειών θα μας ενθάρρυναν να πιστέψουμε ότι η ανάκαμψη από την πανδημία μπορεί να είναι ταχύτερη το 2021 από ό,τι αναμέναμε προηγουμένως. Αυτό θα επέσπευδε την οικονομική ανάκαμψη έως και κατά εννιά μήνες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε μία επάνοδο στα προ της πανδημίας επίπεδα στις αρχές του 2022 ή ενδεχομένως ακόμη και στα τέλη του 2021. 
   
 13. Credit Suisse
  Οι προβλέψεις μας για το 2021 απαντούν σε ένα απλό ερώτημα: πώς θα μοιάζει το 2022 στο τέλος του 2021. Από την προοπτική αυτή, είμαστε αναγκασμένοι να μειώσουμε την έμφαση στο άμεσο μέλλον, εστιάζοντας αντίθετα στην επάνοδο σε έναν κανονικό κόσμο. Για στο 2022, ο ιός θα είναι μία ανάμηση που ξεθωριάζει, η οικονομία θα είναι ισχυρή αλλά θα επιβραδύνεται και η καμπύλη των ομολόγων πιο απότομη και η μεταβλητότητα μικρότερη. 
   
 14. DWS
  Η DWS προβλέπει μία συγχρονισμένη αύξηση 5,2% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2021, καθώς η άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει μία ισχυρή ανάκαμψη.
   
 15. Evercore ISI
  Το 2021, η αρχική ανάκαμψη μετά την COVID θα βοηθήσει στο να τροφοδοτήσει μία αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης και των σχετικών κλάδων παροχής υπηρεσιών. Εάν οι εμβολιασμοί πάνε καλά, ο ιός θα περιοριστεί και τα μέτρα της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο θα βοηθήσουν να οδηγήσουν σε μία εκ νέου αύξηση της πραγματικής ανάπτυξης. 
   
 16. Franklin Templeton
  Πιστεύουμε ότι έχουμε πιάσει οικονομικό πάτο, κάτι που παρέχει περαιτέρω στήριξη για τις μετοχές, οι οποίες τείνουν να έχουν ισχυρές επιδόσεις μετά από υφέσεις.
   
 17. Goldman Sachs
  Μία ισχυρή ανάκαμψη χάρη στους εμβολιασμούς θα δώσει μεγάλη ώθηση στα κυκλικά στοιχεία ενεργητικού, περιλαμβανομένων των κυκλικών εμπορευμάτων, των κυκλικών κλάδων μετοχών και των αναδυόμενων αγορών. Ωστόσο, η πορεία μπορεί να έχει εμπόδια καθώς οι δυνάμεις της αγοράς δείχνουν αδυναμία της ανάκαμψης με την μελλοντική προοπτική να είναι πιο υποστηρικτική. 
   
 18. HSBC Asset Management
  Βρισκόμαστε στη φάση αποκατάστασης της οικονομίας, κατά την οποία ο ακριβής ρυθμός αποκατάστασης εξαρτάται από τις επιμέρους αγορές, πόσο γρήγορα εξελίσσονται οι εμβολιασμοί και η στήριξη της πολιτικής. Η Κίνα και οι ΗΠΑ θα παραμείνου ηγέτες της ανάκμψης, ενώ η Ευρώπη αναμένεται να υστερήσει. 
   
 19. JPMorgan
  Το επόμενο έτος μπορεί να έχουμε την ισχυρότερη ανάπτυξη και τα λιγότερα γεωπολιτικά σοκ της τελευταίας δεκαετίας, αλλά οι αποδόσεις μπορεί να είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο σε πολλά κυκλικά τμήματα σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων. 
   
 20. JPMorgan Asset Management
  Μετά την οικονομική επιβράδυνση τον χειμώνα, οι εκτεταμένοι εμβολιασμοί θα επιτρέψουν μία εκτίναξη της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας αργότερα το 2021. Ωστόσο, η ανάκαμψη του ΑΕΠ, των θέσεων εργασίας και του πληθωρισμού θα ακολουθήσουν διαφορετικά χρονοδιαγράμματα. 
   
 21. Morgan Stanley
  Η αύξηση των κρουσμάτων της Covid αποτελεί κίνδυνο, αλλά διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας. Θεωρούμε ότι αυτή η παγκόσμια ανάκαμψη είναι βιώσιμη, σύγχρονη και ενισχύεται από την πολιτική. Να είστε οverweight σε μετοχές και πιστώσεις σε σχέση με τα μετρητά και τα κρατικά ομόλογα, και πουλήστε το δολάριο. Να έχετε υπομονή με τα εμπορεύματα. 
   
 22. Pimco
  Αναμένουμε ότι η αρχική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα παράσχει μία κάλυψη στα ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού. Είμαστε υπέρ μίας στάσης συγκρατημένης ανάληψης κινδύνου σε χαρτοφυλάκια με πολλά στοιχεία ενεργητικού καθώς αναμένουμε να συνεχιστεί το 2021 η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. 
   
 23. Societe Generale
  Η πιθανότητα υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων και η ανάκαμψη της οικονομίας είναι τα βασικά θέματα που θα καθοδηγήσουν τις αποφάσεις μας για την κατανομή των assets.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ