Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ανοδος μετά την καταιγίδα της Παρασκευής

Καθοδικές τάσεις στο άνοιγμα της Wall Street
Πηγή: AP

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα μετά την κατρακύλα της Παρασκευής, με τους επενδυτές να εξετάζουν πιο ψύχραιμα την εμφάνιση της νέας παραλλαγής Ομικρον καθώς θα χρειαστεί χρόνος για να φανεί πόσο μεταδοτική είναι και αν προκαλεί πιο βαριά νόσο από τη Δέλτα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 1,1% μετά το άνοιγμα της αγοράς, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX, ο γαλλικός CAC 40 και ο βρετανικός FTSE 100 σημείωναν άνοδο μεγαλύτερη από 1%.

Στην αιχμή της ανόδου ήταν οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών και των εταιρειών υπηρεσιών αναψυχής, που κατέγραφαν κέρδη 2,5% μετά τη βουτιά έως 10% της Παρασκευής, ενώ ανοδικά κινούνταν και όλοι οι κλαδικοί δείκτες.

Θα χρειαστεί χρόνος για τη μελέτη της Ομικρον

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε την  Παρασκευή την Ομικρον «παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία», αλλά τόνισε ότι θα χρειασθεί χρόνος για να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις της.

Ενώ οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν την έρευνά τους για την Ομικρον, ο μεγάλος αριθμός των μεταλλάξεων της έχει προκαλέσει επιφυλακή σε όλο τον κόσμο, με πολλές χώρες να παίρνουν μέτρα για τον περιορισμό των ταξιδιών από τη νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα.

Κρούσματά της έχουν εντοπιστεί και στη Βρετανία, το Ισραήλ, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Ανοδικά τα αμερικανικά  futures 

Ανοδικά φαίνεται ότι θα ανοίξει το απόγευμα και η Wall Street καθώς οι τιμές των futures κατέγραφαν κέρδη στη διαπραγμάτευση πριν την έναρξη της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε σημαντικά οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, όπως αυτά για την απασχόληση, τα οποία αναμένεται σημαντική αύξηση των θέσεων εργασίας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ