Νέα
  • ΓΔ: 957.6 +0.62%
  • Τζίρος: 79,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Ανάκαμψη μετά τη βουτιά της Παρασκευής

Κλείσιμο Wall Street
Πηγή: AP

Ανοδο αντίστοιχη με αυτή των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καταγράφει η Wall Street μετά τη βουτιά της Παρασκευής που προκλήθηκε από τις ανησυχίες των επενδυτών για τη μετάλλαξη Ομικρον.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωνε κέρδη 150 μονάδων ή 0,5%. Μεγαλύτερα κέρδη, της τάξης του 1%, κατέγραφε ο S&P, ενώ ο Nasdaq ενισχυόταν 1,3% καθώς η μετοχή του Twitter εκτινάχθηκε 6%.

Ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έκανε επίσης ράλι 1%.  

Ο Dow είχε την Παρασκευή απώλειες 905 μονάδων ή 2,5%, που είναι οι μεγαλύτερες από τον Οκτώβριο του 2020, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν 2,5% και 2,2%, αντίστοιχα. Και οι τρεις μεγάλοι δείκτες της Wall Street έκλεισαν με απώλειες την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετοχές που επλήγησαν περισσότερο την Παρασκευή ήταν αυτές που σημείωναν τη μεγαλύτερη ανάκαμψη σήμερα. Οι ταξιδιωτικές εταιρείες, όπως η Carnival και η Norwegian Cruise Lines, αυξάνονταν περισσότερο από 5%.

Σημαντικά κέρδη και για τις αεροπορικές εταιρείες, με την United Airlines να ενισχύεται 3% και τη Delta και την American Airlines περίπου 1%.

Η μετοχή της Merck ήταν το μεγαλύτερο βαρίδι για τον Dow, υποχωρώντας πάνω από 3% μετά την υποβάθμισή της από τη Citi.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ