Νέα
  • ΓΔ: 914.84 -3.02%
  • Τζίρος: 86,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οριακή μεταβολή του Γενικού Δείκτη στις 876,89 μονάδες - Πτώση σε μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση

Χρηματιστήριο Αθηνών
Πηγή: Eurokinissi

Διακύμανση μέσα σε εύρος 10 μονάδων και ήπιες μεταβολες μετά τα μισά της συνεδρίασης επεφύλασε η χρηματιστηριακή συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πτωτικά ακολουθώντας την πτώση των ευρωπαικών αγορών για να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 870 μονάδες και τελικά να κλείσει στις 876.89 μονάδες με μεταβολή (-0,04%). Η αξία συναλλαγών ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, δείγμα της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με τις εξελίξεις της μετάλλαξης αλλά και τους φόβους για τις οικονομικές επιπτώσεις της.

Μικρή υποχώρηση σε Γ.Δ και επιμέρους μετοχές

Οι μικρές απώλειες σε επίπεδο Γεν. Δείκτη, 'μαζεύτηκαν' προς το τέλος της συνεδρίασης και τελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 876,89 μονάδες με οριακή υποχώρηση (-0,04%). Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα των 47,2 εκατ. Ευρώ.

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 46 έκλεισαν ανοδικά και οι 63 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) μεταβλήθηκε κατά 0,03% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) μεταβλήθηκε κατά (-0,62%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι Τεχνολογίας (1,16%), χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (0,93%), Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (0,38%) και οι Τηλεπικοινωνίες (0,33%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Βιομηχανικών Προιόντων και Υπηρεσιών (-1,28%), Πρώτων Υλών (-1,24%), Κατασκευών-Υλικών (-1,18%).

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα (σε όγκο συναλλαγών) ήταν η Alpha Bank, η Eurobank , η MIG, η Τράπεζα Πειραιώς και η ΕΤΕ.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που κινήθηκαν ανοδικά και περιόρισαν την υποχώρηση ξεχώρισαν ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Jumbo και η Eurobank. H αυριανή και τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας θα δείξει εάν θα συνεχιστεί αυτή η στήριξη πάνω από τις 865 μονάδες ή θα κινηθούμε χαμηλότερα αυτών.

Οι στάσεις των κεντρικών τραπεζιτών δημιούργησαν διαφορετικές αντιδράσεις.

Πτώση στην Ευρώπη και άνοδο στις ΗΠΑ

Στις διεθνείς αγορές είχαμε δύο διαφορετικές αντιδράσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ που έχουν αφετηρία κυρίως την στάση των κεντρικών τραπεζών. Η αβεβαιότητα που δημιουργεί η στάση της ΕΚΤ οδήγησε σε σημαντική υποχώρηση την πλειονότητα των ευρωπαικών χρηματιστηριακών δεικτών.

Αντίθετα, η θαρραλέα αντιμετώπιση των ερωτημάτων από την αμερικανική FED έφερε σημαντική ανάκαμψη και άνοδο στις αμερικανικές αγορές. Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ