Νέα
  • ΓΔ: 957.6 +0.62%
  • Τζίρος: 79,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Εύθραυστη άνοδος - Στις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ανοδικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαιϊκές αγορές παρακάμπτοντας για λίγο την ανησυχία για τις επιπτώσεις της μετάλλαξης του covid 19 στις οικονομίες και στις χρηματιστηριακές αγορές. Οι ευρωπαϊκές αγορές μοιάζουν να δίνουν ακόμη ευκαιρίες στις μετοχές για ένα ακόμη καλύτερο κλείσιμο της χρονιάς.

Ανοδικά, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό ρεύμα, ξεκίνησε και το ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να ξεκινά στις 880 μονάδες αλλά με μία ανοδική κίνηση που είναι αρκετά εύθραστη. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επιμερίζεται σε μετοχές ενέργειας όπως ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ οι οποίες προσφέρονται σε συγκυρίες κρίσης και από τα υπόλοιπα blue chips στην Coca Cola HBC, σε ΟΠΑΠ, Eurobank, Πειραιώς, OTE.

Το ελληνικό χρηματιστήριο, ακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις αυτή την περίοδο, χωρίς να έχοντας να προσμένει σε κάποιες ξεχωριστές ειδήσεις. Οι τελευταίες συνεδριάσεις του χρόνου είθισται να αποτελούν συνεδριάσεις αποκόμισης κερδών και αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Γεν. Δείκτης θα δέχεται αντίρροπες δυνάμεις που την μία θα του δίνουν άνοδο και την άλλη θα τον συγκρατούν. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η αντίσταση παραμένουν οι 900 μονάδες αυτή την περίοδο και η στήριξη στις 855-860 μονάδες.

Στις διεθνείς αγορές το ενδιαφέρον εστιάζεται στις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να συνδυάσουν μέτρα αντιπληθωριστικής πολιτικής χωρίς να χαλάσουν την προσπάθεια για αναπτυξιακό περιβάλλον. Είναι εφικτό. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε καλύτερες εξελίξεις από τον Ιανούαριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ