Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Οι περισσότεροι επενδυτές μπήκαν φέτος στην αγορά - Τι δείχνει έρευνα

To 55% των σημερινών επενδυτών bitcoin απέκτησαν το κρυπτονόμισμα φέτος, γεγονός που αντανακλά το ενδιαφέρον που προκάλεσε η φετινή αλματώδης πορεία του, παρά τις τεράστιες διακυμάνσεις της.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Grayscale Investments σε 1.000 άτομα, περίπου το ένα τέταρτο δήλωσαν ότι έχουν ήδη bitcoin και από αυτά το 55% ανέφεραν ότι άρχισαν να επενδύουν φέτος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υπογραμμίζουν την εκρηκτική άνοδο των κρυπτονομισμάτων φέτος καθώς οι επενδυτές έβαζαν χρήματα σε κατηγορίες assets υψηλής μεταβλητότητας.

Το bitcoin έχει αυξηθεί περίπου 70% το 2021, παρά το πρόσφατο sell-off που συνδέεται με την παραλλαγή Ομικρον, ενώ κάποια άλλα crypto, όπως το ether, είδαν την τιμή τους να πενταπλασιάζεται.

«Είναι όλο και πιο δύσκολο για τους επενδυτές να αγνοήσουν το bitcoin καθώς η τιμή του συνεχίζει να αυξάνεται», σημειώνει η έρευνα.

To 80% θα προτιμούσε επένδυση μέσω ETF

Σχεδόν το 80% όσων ρωτήθηκαν στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι θα ήταν πιθανότερο να επενδύσουν στην κατηγορία των crypto αν υπήρχε ένα bitcoin fund που θα διαπραγματευόταν σε χρηματιστήριο (ETF), κάτι που δεν έχουν εγκρίνει ακόμη οι ρυθμιστικές Αρχές.

Η Grayscale, η οποία διεξήγαγε την έρευνα στα μέσα Αυγούστου, υπέβαλε πρόσφατα αίτηση για τη μετατροπή του Grayscale Bitcoin Trust, με ενεργητικό 35 δισ. δολάρια, σε ETF, αλλά οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ έχουν επιτρέψει έως τώρα μόνο τη λειτουργία ενός fund σε bitcoin futures.

Σύμφωνα με την έρευνα της Grayscale, μεταβάλλονται οι προτιμήσεις των επενδυτών  για τον τρόπο που αγοράζουν κρυπτονομίσματα. Το 2020, πάνω από τα τρία τέταρτα ανέφεραν ότι προτιμούσαν την αγορά του bitcoin μέσω ανταλλακτηρίου, ενώ τώρα το 60% δηλώνουν ότι προτιμούν τις συναλλαγές μέσω μίας εφαρμογής crypto, όπως την eToro ή την Coinbase. Μόλις ο ένας στους τρεις δηλώνουν σήμερα ότι προτιμούν την αγορά μέσω ανταλλακτηρίου.

Οι επενδυτές, σύμφωνα με τη Grayscale, μεταχειρίζονται όλο και περισσότερο το bitcoin ως μέσο αποθεματοποίησης αξίας και πολλοί επιλέγουν να διατηρούν τις επενδύσεις τους.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ