Νέα
  • ΓΔ: 953.74 +0.22%
  • Τζίρος: 26,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 891,84 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο τέλος της συνεδρίασης με άνοδο 1,54%

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Η μετάλλαξη Ομικρον δεν φαίνεται να φοβίζει τις αγορές, οι ρυθμοί ανάπτυξη είναι ικανοποιητικοί, η Κίνα αποφάσισε να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση χθες βράδυ και οι χρηματιστηριακές αγορές διεθνώς οδεύουν σε ένα year end’s rally με αποτιμήσεις που προσεγγίζουν τα υψηλά έτους ή ιστορικά υψηλά.

Το ελληνικό χρηματιστήριο, ακολούθησε σήμερα την δυναμική αντίδραση των διεθνών αγορών και ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τις 890 μονάδες βάζοντας πλώρη για τις 900 μονάδες. Τον ρυθμό έδωσαν κυρίως οι τράπεζες που ‘χρωστούσαν’ μία ανοδική αντίδραση από το προηγούμενο διάστημα. Ακολούθησαν και τα υπολοιπα χρηματοοικονομικά blue chips δημιουργώντας ένα ανοδικό κύμα προς υψηλότερα επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ξεπερνώντας τις 880 μονάδες και μέσα σε δύο ώρες άγγιξε τις 890 μονάδες. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 891,84 μονάδες με άνοδο 1,54%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 51,6 εκατ. Ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 83 έκλεισαν ανοδικά και οι 26 πτωτικά δίνοντας μία σαφή ανοδική νότα.

Η άνοδος προήλθε κυρίως από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τον Large Cap να αυξάνεται κατά 1,67% και τον Mid Cap με 0,43%. Στους κλαδικούς δείκτες, όλοι έκλεισαν ανοδικά. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλαδικοί δείκτες των Τραπεζών (2,44%), Τρόφιμα-Ποτά (2,26%), Χρηματοοικονομικές (1,96%), Πρώτες Ύλες (1,5%), Βιομηχανικές (1,47%), Προσωπικά-Οικιακά προιόντα (1,41%).

Τις μεγαλύτερες συναλλαγές (σε τζίρο) είχαν οι μετοχές ΕΤΕ, ΔΕΗ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος που πραγματοποίησαν πάνω από το 60% των συναλλαγών.

Η προσέγγιση των 900 μονάδων που θεωρούνται κομβικό σημείο είναι απολύτως εφικτή μέχρι την επόμενη εβδομάδα αν συνεχιστεί το year’s end rally στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ