Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Αύξηση 4% μετά την εκτίναξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Το bitcoin ενισχύθηκε μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε 6,8% τον Νοέμβριο που είναι το υψηλότερο επίπεδο σχεδόν 40 ετών.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα προβάλλεται εδώ και πολύ καιρό από υποστηρικτές του ως ασπίδα προστασίας έναντι του πληθωρισμού, εν μέρει λόγω της προκαθορισμένης προσφοράς του.

Η τιμή του αυξήθηκε έως και 4,4% στα 50.101 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης. Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα κινείται γύρω από το επίπεδο των 50.000 δολαρίων μετά τη βουτιά 21% που έκανε το Σάββατο.

Τι υποστηρίζουν οι οπαδοί του bitcoin

«Το bitcoin εξακολουθεί να θεωρείται ως μέσο προστασίας από τον πληθωρισμό», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Miller Tabak + Co.

Οι οπαδοί του bitcoin υποστηρίζουν ότι αυτό και άλλα crypto μπορούν να λειτουργήσουν για την κάλυψη του κινδύνου σε άλλους τομείς της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Με βάση το πρωτόκολλο που διέπει την έκδοσή του, προβλέπεται η έκδοση μόνο 21 εκατ. bitcoin, ένα μέγεθος που δεν αναμένεται να επιτευχθεί παρά μόνο μετά από αρκετές δεκαετίες.

Πολλοί γνωστοί επενδυτές και αναλυτές της Wall Street έχουν ασπασθεί την ιδέα της χρήσης των ψηφιακών νομισμάτων ως hedge έναντι της αύξησης των τιμών. Ο βετεράνος διαχειριστής hedge fund, Paul Tudor Jones, έχει δηλώσει ότι το προτιμά ως μέσο διακράτησης πλούτου.

Ο επικεφαλής της MicroStrategy, Michael Saylor, δήλωσε ότι η χαλάρωση της Fed όσον αφορά τον πληθωρισμό τον έπεισε να επενδύσει τα διαθέσιμα της εταιρείας σε bitcoin.

To αντεπιχείρημα

Υπάρχουν, ωστόσο, αντεπιχειρήματα στην άποψη αυτή. Σύμφωνα με τον Marc Chandler, επικεφαλής αναλυτή της Bannockburn Global Forex, ο βαθμός συσχέτισης πιθανόν δεν είναι αυτός που φαίνεται, σημειώνοντας ότι και μετοχές έκαναν ράλι μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, συνεπώς η συσχέτιση μπορεί να αφορά τα πιο ριψοκίνδυνα assets.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ