Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Αδύναμη έναρξη κάτω των 888 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intime

Aνοδικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές με την ελπίδα ότι η ΕΚΤ θα δώσει σημαντική έμφαση και στον πληθωρισμό και στην ανάπτυξη (δύο αντιθετικά φαινόμενα) για την ΕΕ. Μετά τη χθεσινή πτώση ήρθε η σειρά της ανόδου στο γνώριμο μοτίβο των εναλλαγών τάσεων από την μία ημέρα στην άλλη. Το ελληνικό χρηματιστήριο ξεκίνησε σταθεροποιητικά στις 888 μονάδες μη μπορώντας μάλλον να ακολουθήσει έντονα ανοδικά τις ευρωπαϊκές αγορές στο αρχικό ξεκίνημα, τουλάχιστον.

Γενικά η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δείχνει εξαιρετικά αδύναμη αφού ακόμη και όταν ανεβαίνει ο Γεν. Δείκτης, η άνοδος γίνεται με πολύ μικρούς τζίρους.

Αυτή την περίοδο, τέλος χρονιάς, οι περισσότεροι εγχώριοι επενδυτές είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί για την επόμενη χρονιά (παρά τις εκτιμήσεις των ξένων οίκων ότι θα είναι και αυτή μία χρονιά ανάπτυξης) και οι ξένοι επενδυτές μάλλον τηρούν αποστάσεις από μία αδύναμη περιφερειακή αγορά όπως η ελληνική. Ούτως η άλλως απομένουν λίγες ακόμη συνεδριάσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς και οι τοποθετήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχουν κάποια ουσιαστική σημασία. Οι ξένοι επενδυτές θα περιμένουν από το τέλος του χρόνου να αρχίσουν να τοποθετούνται σε επιλεκτικές μετοχές που έχουν growth stories.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο τραπεζικός κλάδος δέχθηκε τα περισσότερα πυρά ρευστοποιήσεων γεγονός που απέτρεψε οποιαδήποτε σκέψη για ανοδική αντίδραση του Γενικού Δείκτη. Τα περισσότερα blue chips υποχώρησαν ενώ μόνο ΟΤΕ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από την υψηλή κεφαλαιοποίηση κράτησαν αντιστάσεις και κινήθηκαν με σημαντικούς όγκους ανοδικά. Σήμερα εκτός από τον ΟΤΕ που δείχνει ως το ισχυρότερο blue chip αυτή την περίοδο, ανοδικά ξεκίνησαν και ο ΟΠΑΠ με την ΔΕΗ ενώ υπάρχουν και τοποθετήσεις στη μετοχή του Titan Int.

Παράγοντες της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς θεωρούν ότι και σήμερα θα είναι μία εξαιρετικά αδύναμη συνεδρίαση από πλευράς όγκων συναλλαγών αλλά και πορείας του Γεν. Δείκτη. Η στήριξη στην παρούσα φάση βρίσκεται στις 860 μονάδες ενώ η αντίσταση παραμένει στις 900 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ