Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αναδυόμενες αγορές: Ιστορικό υψηλό μετά από ράλι

Χρηματιστήρια
Πηγή: AP images

Σε επίπεδο - ρεκόρ αυξήθηκε σήμερα ο δείκτης μετοχών των αναδυόμενων αγορών, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό που είχε καταγράψει πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, εν μέσω υψηλής ρευστότητας και αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας που οδήγησαν σε μεγαλύτερη διάθεση για ανάληψη ρίσκου. 

Ο δείκτης αναδυόμενων αγορών MSCI σημείωνε άνοδο1,8% στις 1.345,64 μονάδες στις 15.49 (ώρα Ελλάδας), διευρύνοντας στο 79% τα κέρδη του μετά από τη μεγάλη πτώση του περασμένου Μαρτίου. Το ρεκόρ σημειώνεται καθώς οι τιμές των μετοχών και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς σκαρφάλωσαν σε υψηλά επίπεδα σε ένα ράλι που πρόσθεσε 10,6 τρισ. δολάρια μόλις σε εννιά μήνες. Πρόκειται για την ταχύτρη δημιουργία πλούτου στην ιστορία των αναδυόμενων αγορών. 

Αν και τα ρεκόρ υπογραμμίζουν την ένταση της στροφής στην ανάληψη κινδύνου στις παγκόσμιες αγορές μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές, έχουν  προκαλέσει ανησυχία σε κάποιους επενδυτές ότι οι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών έχουν αυξηθεί υπερβολικά. Παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις για τα κέρδη συνεχίζουν να αυξάνονται, ο δείκτης έχει εκτιναχτεί τόσο γρήγορα ώστε τεχνικοί δείκτες ανάβουν κόκκινο. 

Με πληροφορίες από το Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ