Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ξεπέρασε και τις 930 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με «όχημα» τις τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών
Πηγή: Eurokinissi

Yπερέβη το επίπεδο-ορόσημο των 930 μονάδων ο Γενικός Δείκτης πριν από λίγη ώρα σε μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση. Το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθώντας την άνοδο των ξένων (ευρωπαικών) αγορών και τις προσδοκίες από την επικείμενη αξιολόγηση από την FITCH κινείται έντονα ανοδικά με πρωταγωνίστριες τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και πάλι.

Η υπέρβαση των 930 μονάδων πραγματοποιείται και με αυξημένες συναλλαγές (ήδη έχουμε υπερβεί τα 60 εκατ. Ευρώ). Πρωταγωνίστριες της ανόδου είναι και πάλι οι 4 συστημικές τραπεζικές μετοχές, με τις μετοχές των Alpha Bank και Πειραιώς να ηγούνται σε αυτή τη συνεδρίαση και να ακολουθούν ανοδικά οι ΕΤΕ και Eurobank.

Εκτός από τις τραπεζικές μετοχές, συνεχίζει το ανοδικό ράλι η μετοχή της Jumbo, ενώ σταθερά σε άνοδο βρίσκονται οι μετοχές του ΟΤΕ (με προσανατολισμό τα 17 ευρώ όπως γράφαμε το πρωί) , του ΟΠΑΠ (προς τα 13 ευρώ) και της ΔΕΗ. Σημαντική άνοδο καταγράφει και η μετοχή της Ελλακτωρ.

Εάν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης καταφέρει να κλείσει πάνω από τις 930 μονάδες, είναι εφικτή η επιστροφή προς τα επίπεδα που είχε πριν την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο 2020 , δηλαδή πάνω από τις 950 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ