Νέα
  • ΓΔ: 851.2 -1.82%
  • Τζίρος: 109,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Aναλυτής της Bank of America προειδοποιεί για τη μεγαλύτερη φούσκα της ιστορίας

Bitcoin / Πηγή: AP
Bitcoin / Πηγή: AP

Η αξία του Bitcoin έχει διπλασιαστεί σε λιγότερο από ένα μήνα ξεπερνώντας τα 40.000, αν και σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου βρίσκεται στα 39.367, και ενώ οι φανατικοί οπαδοί του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος ισχυρίζονται ότι αυτή η εκπληκτική αύξηση είναι απολύτως δικαιολογημένη, αναλυτές στη Wall Street προειδοποιούν ότι αυτό δεν θα τελειώσει καλά.

Το πρόσφατο ράλι μπορεί να είναι μια άλλη περίπτωση κερδοσκοπικής μανίας που θα εξελιχθεί στη μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών, σύμφωνα με τον Michael Hartnett, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων της Bank of America Securities. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 2019 ο Hartnett είχε επισημάνει ότι ολοένα και περισσότεροι επενδυτές στρέφονταν προς το Bitcoin, επισημαίνοντας ωστόσο και τότε ότι αυτό ήταν σημάδι ύφεσης της πραγματικής οικονομίας.

Σήμερα ο Hartnett επισημαίνει ότι η δραματική αύξηση του bitcoin κατά τα τελευταία δύο χρόνια - περίπου 1.000% από τις αρχές του 2019 - είναι πολύ μεγαλύτερη από τα κέρδη άλλων περιουσιακών στοιχείων που είχαν απολαύσει τεράστιες αυξήσεις στο παρελθόν.

Σε αυτά περιλαμβάνει την αύξηση των τιμών του χρυσού άνω του 400% στα τέλη της δεκαετίας του 1970, τις μετοχές ιαπωνικών εταιρειών στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης στα μέσα της δεκαετίας του 1990, τη μανία του dot-com στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και τις τιμές των ακινήτων στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Όλοι αυτοί οι τομείς απολάμβαναν τριψήφια ποσοστά κέρδους προτού καταρρεύσουν με πάταγο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ