Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Dogecoin: Εκτίναξη της τιμής του μετά από tweet του Μασκ

crypro dogecoin
AP Newsroom

Το dogecoin αυξήθηκε 14% σήμερα μετά τη δήλωση του Ελον Μασκ ότι η Tesla θα δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής για τα αυτοκίνητά της. Πριν λίγο, η τιμή του σημείωνε άνοδο 11,8% στα 0,1960 δολάρια.

«Τα προϊόντα της Tesla μπορούν να αγοραστούν με dogecoin», έγραψε ο Μασκ στο Twitter. O ίδιος είχε προαναγγείλει την κίνηση αυτή και είχε αποκαλέσει πέρυσι το doge «λαϊκό κρυπτονόμισμα», προκαλώντας την εκτίναξη της τιμής του κατά 4.000%.

Σε αντίθεση με το bitcoin, ανέφερε, το οποίο οι επενδυτές το κρατούν στα χαρτοφυλάκιά τους, το dogecoin είναι ένα νόμισμα «που ενθαρρύνει τον κόσμο να ξοδεύει παρά να το διατηρεί ως μέσο αποθεματοποίησης αξίας».

Ο Μασκ είχε προαναγγείλει την κίνηση 

Τον Δεκέμβριο, ο Μασκ ανέφερε σε tweet του ότι το dogecoin θα μπορεί δοκιμαστικά να χρησιμοποιηθεί για την αγορά αυτοκινήτων της Tesla, ωθώντας σε αύξηση 20% της τιμής του κρυπτονομίσματος.

Το dogecoin δημιουργήθηκε αρχικά ως αστείο από δύο μηχανικούς software, οι οποίοι έκαναν πλάκα με την κερδοσκοπία γύρω από τα κρυπτονομίσματα και θεωρείται το πρώτο «meme coin».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ