Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Μεγάλες απώλειες μετά την αύξηση των ομολογιακών αποδόσεων

Κλείσιμο Wall Street
Πηγή: AP

Μεγάλες απώλειες καταγράφει η Wall Street μετά το άνοιγμα της αγοράς σε μία εβδομάδα με λιγότερες συνεδριάσεις και με πολλές εταιρείες να ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Ο Dow Jones έκανε βουτιά πάνω από 500 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 1,7% καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να σταθμίζουν την πιθανότητα να γίνουν ταχύτερα οι αυξήσεις των επιτοκίων. Απώλειες πάνω από 1% σημείωνε ο S&P 500.

Η αύξηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου στο 1,84% - το υψηλότερο επίπεδο διετίας – οδήγησε στις μεγάλες πωλήσεις μετοχών.

Bουτιά 8% για τη μετοχή της Goldman Sachs

Η Wall Street ήταν κλειστή χθες λόγω αργίας και άνοιξε ξανά σήμερα, με μία σειρά εταιρειών να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, μεταξύ των οποίων η Goldman Sachs , η PNC Bank και η Bank of New York Mellon.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, λόγω της ασθενέστερης απόδοσης στη διαχείριση χαρτοφυλακίου, με τη μετοχή της να υποχωρεί έως 8%. 

Οι επενδυτές θα εστιάσουν στα εταιρικά κέρδη και άλλους εταιρικούς δείκτες, μετακινούμενοι – τουλάχιστον προσωρινά – από τις ανησυχίες για τη σύσφιξη της πολιτικής της Fed και την οικονομική αβεβαιότητα που έχουν κλονίσει τις μετοχές τις τελευταίες εβδομάδες.

Με πληροφορίες από yahoo finance

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα