Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Επιστροφή κοντά στα υψηλά 7ετίας ο Δείκτης λόγω ανοδικής κίνησης τραπεζών

Οι εναλλαγές μεταξύ ανόδου-καθόδου στις διεθνείς αγορές έχουν γίνει ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Μετά την απαγοητευτική εικόνα χθες στις αμερικανικές αγορές, ήρθαν σήμερα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ουσιαστικά αποτέλεσαν το έναυσμα επιστροφής των αμερικανικών δεικτών σε υψηλότερα επίπεδα.

Ανοδικά κινήθηκαν και από την αρχή των συνεδρίασεων οι ευρωπαϊκές αγορές που επαναπροσεγγίζουν οι περισσότερες τα ιστορικά υψηλά τους. Οι δηλώσεις Λαγκάρντ σχετικά με τον πληθωρισμό φαίνεται ότι ενθαρρύνουν τους επενδυτές να συνεχίζουν τις τοποθετήσεις τους σε μετοχές.

Επιστροφή κοντά στα υψηλά 7ετίας και επόμενες βλέψεις προς τις 980 μονάδες

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, οι καλές προοπτικές φάνηκαν από την έναρξη της συνεδρίασης. Ο Γεν. Δείκτης αρχικά σταθεροποιήθηκε μεταξύ 952-955 μονάδες και προς το τέλος της συνεδρίασης αυξήθηκαν οι τοποθετήσεις σε τραπεζικές μετοχές με αποτέλεσμα να κλείσει στις 957,6 μονάδες με άνοδο 0,63%. Η αξία συναλλαγών αυξήθηκε σήμερα στα 83 εκατ. ευρώ που δείχνει και την αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Προς το παρόν, ο Ιανουάριος κυλά με μεταβλητότητα μεν αλλά σε ανοδικό κανάλι δε. Ο Γενικός Δείκτης επαναπροσεγγίζει τα υψηλά 7ετίας που είχε φτάσει προ εβδομάδας και βάλει ψηλά τον πήχη, ίσως προς τις 1.000 μονάδες με κάποιες στάσεις προς τις 980 μονάδες. Όλα αυτά βέβαια ότι το κλίμα δεν θα επιβαρυνθεί ούτε από επιδείνωση της πανδημίας ούτε από τις γεωπολιτικές εξελίξεις (Ουκρανία), ούτε από πληθωριστικές πιέσεις.

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση δίνει την ώθηση στην αγορά

Κατά την σημερινή συνεδρίαση, η επίτευξη των 957,6 μονάδες προς το τέλος της συνεδρίασης άφησε ανεκτέλεστες εντολές αγοράς που ίσως τις δούμε αύριο στην έναρξη.

Στο ισοζύγιο κερδισμένων/χαμένων είναι ισορροπημένο (με 56 ανοδικες και 53 πτωτικές μετοχές) και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο 0,77% ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά (-0,28%).

Στους κλαδικούς δείκτες ξεχώρισε η άνοδος των τραπεζών (1,89%) με πρωταγωνίστριες Πειραιώς και Alpha Bank. Άνοδο κατέγραψαν και οι κλάδοι των Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (0,97%) λόγω Jumbo, οι Κατασκευές -Υλικά (0,69%) λόγω Ελλάκτωρ , ΓΕΚ Τέρνα, Αvax και Titan Int και Βιομηχανικά Προιόντα (0,64%) λόγω Μυτιληναίου. Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι Εμπορίου (-1,32%), Πρώτων Υλών (-0,515) και Τηλεπικοινωνιών (-0,22%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν η Alpha Bank, ο ΟΤΕ, η Πειραιώς, η ΕΤΕ και η ΔΕΗ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα