Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Νέες αναταράξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα - Συνεδριάζει η Fed

Καθοδικές τάσεις στο άνοιγμα της Wall Street
Πηγή: AP

H αναταραχή στην Wall Street πιθανόν θα συνεχισθεί και την ερχόμενη εβδομάδα, κατά την οποία θα κυριαρχήσουν η συνεδρίαση της Fed και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Apple και η Microsoft.  

Η αγορά έκλεισε χθες με τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάρτιο του 2020, όταν ξεκινούσε η πανδημία.

Ο Nasdaq έκανε βουτιά 7,6% στην εβδομάδα και είναι πλέον 15,5% χαμηλότερα από το υψηλό του επίπεδο, ενώ έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στη χρονιά από το 2008.

Μεγάλες απώλειες και για τον S&P, οι οποίες ανήλθαν στο 5,7%, με τον δείκτη να υποχωρεί συνολικά 8,7% από το υψηλό επίπεδό του στις 4 Ιανουαρίου.

Συνεδρίαση της Fed την Τρίτη και την Τετάρτη

Η Fed συνεδριάζει την Τρίτη και την Τετάρτη και θα επισκιάσει οτιδήποτε άλλο για τις αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέες ενδείξεις σχετικά με το πόσες αυξήσεις επιτοκίων θα κάνει φέτος και πότε θα ξεκινήσουν.

Οι οικονομολόγοι περιμένουν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα στείλει το μήνυμα για αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας τον Μάρτιο.

Η Apple και η Microsoft θα ανακοινώσουν τα κέρδη τους την Τρίτη και η Tesla την Τετάρτη.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών θα είναι και η πορεία της οικονομίας, καθώς θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ την Πέμπτη.

Οι μετοχές αναμένεται να συνεχίσουν την υψηλή μεταβλητότητα μετά από μία εβδομάδα μεγάλων διακυμάνσεων που κατέληξαν στην απότομη πτώση των βασικών  δεικτών.

Οι πιο αδύναμοι κρίκοι ήταν ο κλάδος των μη βασικών καταναλωτικών αγορών, που μειώθηκε 8,5%, ενώ ακολούθησαν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και της τεχνολογίας με απώλειες 7% και οι δύο.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ