Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Ανακάμπτει σήμερα μαζί με τα futures της Wall Street

Ανακάμπτει σήμερα το bitcoin, σε ευθυγράμμιση με τα futures των αμερικανικών μετοχών εν όψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης της Fed που θα διαμορφώσει τις προσδοκίες για τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έκλεισε στα 38.000 δολάρια σήμερα το πρωί στο Χονγκ Κονγκ, το υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Ιανουαρίου, όταν επιταχύνθηκε το sell-off των ψηφιακών νομισμάτων και άλλων ριψοκίνδυνων assets.

To bitcoin είχε υποχωρήσει κάτω από τα 33.000 δολάρια τη Δευτέρα, καταγράφοντας απώλειες πάνω από 50% σε σχέση με το υψηλό επίπεδο του Νοεμβρίου, οδηγώντας κάποιους αναλυτές να θεωρήσουν ότι το επόμενο επίπεδο στήριξής του θα ήταν τα 30.000 δολάρια, ένα κατώφλι κάτω από το οποίο το bitcoin δεν έχει πέσει από τον περασμένο Ιούλιο.

Η συσχέτιση των crypto με τις μετοχές ενισχύθηκε τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην προοπτική σύσφιξης της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής πουλώντας τις υπερτιμημένες τεχνολογικές μετοχές και τα ψηφιακά νομίσματα.

Η Fed ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση της, με την ανακοίνωση των αποφάσεων της να αναμένεται το βράδυ. Oικονομολόγος του Bloomberg αναμένει ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια και τον ρυθμό μείωσης των αγορών ομολόγων, αλλά θα προαναγγείλει μία αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ