Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Zoom: Νέα προσφορά μετοχών με στόχο 1,5 δισ. δολάρια

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η πανδημία ανέβασε στα ύψη τις πλατφόρμες video conferencing και η Zoom είδε την αξία της να εκτοξεύεται στον τελευταίο χρόνο. Οι νέες μετοχές της θα αρχίσουν να συναλλάσσονται στις 13 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν επίσημα καθώς δεν έχουν εξουσιοδότηση.   

Η Zoom ανακοίνωσε σήμερα την εκτίμησή της ότι θα δοθεί στον αντασφαλιστή της προθεσμία 30 ημερών για να επιλέξει να αγοράσει Class A μετοχές της, αξίας μέχρι επιπλέον 225 εκατομμυρίων δολαρίων, στην τιμή της δημόσιας προσφοράς, εξαιρώντας εκπτώσεις και τέλη αναδοχής.

Η τιμή της μετοχής της έχασε περίπου το 3% της αξίας της στο σημερινό άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας την τάση της ανόδου, όταν επιβάλλονται περίοδοι καραντίνας και της πτώσης όταν υπάρχουν καλά νέα στο μέτωπο των εμβολιασμών.

Από τις αρχές του 2020 η Zoom έχει κέρδη αυξημένα κατά 362%, αντανακλώντας την αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται τόσο στην τηλεργασία, όσο και στη διαδραστική επικοινωνία που επιτάσσει η εποχή της πανδημίας.

Ο CEO της εταιρίας, Eric Yuan επιχειρεί να επεκτείνει τις δυνατότητες της Zoom, προσαρμόζοντάς τις στις ανάγκες των μεγάλων εταιριών, των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ατομικών χρηστών, ώστε η εταιρία να συνεχίσει την ανάπτυξή της ακόμα και μετά την πάροδο της πανδημίας.

Στην τελευταία της αναφορά κερδών, η Zoom προβλέπει λιγότερο εκρηκτική ανάπτυξή της για το 2021 σε σχέση με το 2020. Παρόλα αυτά, προβλέπει αύξηση των πωλήσεών της επιπέδου του 330% για το ισχύον τρίμηνο, που λήγει στα τέλη του Ιανουαρίου.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ