Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Βρήκε αντίσταση στα 45.000 δολάρια

Πηγή: Pixabay

To ράλι του bitcoin τις τελευταίες ημέρες ανακόπηκε σήμερα καθώς οι επενδυτές αναρωτούνται αν η ανάκαμψή του από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα ήταν πολύ γρήγορη.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος υποχώρησε 2,1% στα 43.178 δολάρια, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και άλλα κρυπτονομίσματα με έναν δείκτη 100 crypto να μειώνεται 2,3%.

Το bitcoin ξεπέρασε χθες τα 44.000 δολάρια. «Η σημερινή πτώση οφείλεται σε ρευστοποίηση κερδών μετά από μία μεγάλη κίνηση. Το bitcoin έκανε ράλι 38% ενδοσυνεδριακά σε διάστημα λιγότερο από δύο εβδομάδες, συνεπώς θεωρώ ότι το ζήτημα είναι μόνο η ρευστοποίηση κερδών από χρηματιστές», δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής αναλυτής της Miller Tabak + Co.

Tα κρυπτονομίσματα κινούνται το τελευταίο διάστημα παράλληλα με άλλα ριψοκίνδυνα assets, όπως οι αμερικανικές μετοχές, και η συσχέτιση αυτή ήταν έκδηλη τον Ιανουάριο, όταν και οι δύο αυτές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων είχαν υψηλή μεταβλητότητα, σύμφωνα με έκθεση της Kraken.

«Με την αυστηρή στροφή της Fed, τους συνεχιζόμενους φόβους για την Ομικρον, τις χαμηλότερες μετοχικές αποτιμήσεις και τους πληθωριστικούς φόβους σε υψηλό επίπεδο δεκαετιών, τα crypto παραμένουν ευάλωτα στην επιδίωξη μικρότερου κινδύνου, αν οι χρηματιστηριακές αγορές διορθώσουν τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.  

Το bitcoin ξεπέρασε χθες και τον κινητό μέσο όρο 50 ημερών, αλλά βρήκε αντίσταση στα 45.000 δολάρια.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα