Νέα
  • ΓΔ: 786.66 +0.89%
  • Τζίρος: 5,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Oι τράπεζες οδήγησαν το Γενικό Δείκτη στις 964 μονάδες με +0,39%

Εντονα πτωτικά ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες τη σημερινή συνεδρίαση εξαιτίας στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) που επιτρέπουν τις εικασίες ότι η FED θα κινηθεί επιθετικά σε ό,τι αφορά τα επιτόκια.

Η πτωτική έναρξη των αμερικανικών αγορών έφερε πτώση και στους ευρωπαϊκούς δείκτες χωρίς να επηρεαστεί ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο οποίος από την έναρξη της συνεδρίασης μέχρι το κλείσιμο κινήθηκε σε ανοδική τροχιά με μικρές διορθώσεις μέχρι τις 958 μονάδες.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 964,05 μονάδες με άνοδο 0,39%.

Η αξία συναλλαγών ήταν υψηλή και αντίστοιχη των προηγούμενων συνεδριάσεων στα 100 εκατ. ευρώ.

Πτωτικό ήταν το ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων με 50 μετοχές να κινούνται ανοδικά και 61 πτωτικά.

Η διαφορά δείχνει ότι η άνοδος προήλθε κυρίως από την αντίδραση ορισμένων μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και κάποιων μετοχών από την μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Τραπεζοκεντρική συνεδρίαση

Ο δείκτης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά 0,61% και ο δείκτης FTSE Mid Cap υποχώρησε οριακά (-0,21%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τραπεζών (1,83%), Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (1,29%), Ταξιδίων (0,33%) και τη μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Τροφίμων-Ποτών (-0,82%), Πρώτων Υλών (-0,76%), Τεχνολογίας (-0,46%).

Τις μεγαλύτερες συναλλαγές είχαν οι Πειραιώς (24 εκατ. ευρώ με πακέτο που αντιστοιχεί στο 0,7% του μετοχικού κεφαλαίου), η ΕΤΕ με 10,6 εκατ. ευρώ , η Alpha Bank, Eurobank και ΔΕΗ. Kαλή συνεδρίαση με αυξημένες συναλλαγές είχε και η Jumbo.

Η ανοδική κίνηση πάνω από τις 960 μονάδες χρειάζεται ακόμη λίγες συνεδριάσεις προκειμένου να δημιουργήσει βάσεις και να ανεβάσει τις στηρίξεις. Οσο παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο σε ανοδικό κανάλι, τόσο θα είναι ευκολότερη η προσέγγιση προς το ορόσημο των 1.000 μονάδων.

Στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς θεωρούν ότι δεν θα είναι εύκολη η προσέγγιση των 1.000 μονάδων, καθώς μεταξύ 960-1.000 μονάδων υπήρχε συσσώρευση το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2014.

Συνεπως, ο πήχης θα ανεβαίνει σταδιακά πρώτα στις 970 μονάδες (σήμερα έκανε υψηλό ημέρας στις 966), μετά στις 980 και στο τέλος προς τις 1.000 μονάδες. Η πρόσφατη άνοδος έχει ενισχύσει τις στηρίξεις πάνω από τις 930 μονάδες στην περίπτωση που θα υπάρξει κάποια διόρθωση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ