Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αρνητικό πρόσημο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo
Χρηματιστήριο / Πηγή: Picjumbo

Ο σχεδιασμός των κυβερνήσεων και ο μαζικός εμβολιασμός κατά της νόσου Covid-19 εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων επενδυτών, γεγονός που αποτυπώνεται και στις μικρές απώλειες των ευρωαγορών.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης για δεύτερη ημέρα τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Οριακά ενισχυμένος 0,05% στις 408,61 μονάδες εμφανίζεται ο δείκτης STOXX Europe 600, κλείνοντας με θετικό πρόσημο για τέταρτη φορά στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις.

Μολονότι ο γερμανικός DAX απέχει μόλις 0,9% από το ιστορικό υψηλό της προηγούμενης Παρασκευής στις 14.049,53 μονάδες, έκλεισε για δεύτερη φορά με μικρές απώλειες 01,% στις 13.925,06 μονάδες.

Ο γερμανικός CAC-40 σημείωσε απώλειες 0,2% στις 5.650,97 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,65% στις 6.754,11 μονάδες. Αμφότεροι συμπλήρωσαν δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

Ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,1%. 

Παράλληλα με τα μέτρα που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις αφενός για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία, αλλά και τη μείωση των κρουσμάτων αφετέρου, οι επενδυτές εστιάζουν και στις εξελίξεις αναφορικά με την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με την κατηγορία της "υποκίνησης ανταρσίας" για τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

Οι επενδυτές εξετάζουν, επίσης, τη δέσμευση του Τζο Μπάιντεν, περί γενναίας οικονομικής ενίσχυσης, το ποσό της οποίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι την Πέμπτη, οπότε θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ