Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Με τις 800 μονάδες φλερτάρει ο Γενικός Δείκτης - Ανοδος 0,31%

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Aνοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) οι ασιατικές αγορές, παίρνοντας την σκυτάλη από το θετικό κλείσιμο χθες βράδυ των  αμερικανικών.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με άνοδο μεν αλλά σταδιακά πέρασαν σε αρνητικό πρόσημο σήμερα το πρωί δείχνοντας γενικότερα αδυναμία στη διαμόρφωση τάσεων  και κάπως έτσι αναμένεται να ξεκινήσει και να συνεχιστεί η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε στις 799 μονάδες με άνοδο 0,31%. Κλειδί η πορεία των τραπεζικών μετοχών για την πορεία του χρηματιστηρίου.

Μπορεί χθες, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, να έσπασε η πρώτη στήριξη των 800 μονάδων αλλά ισχυρότερη στήριξη βρίσκεται στις 780 μονάδες. Η συναλλακτική δραστηριότητα χθες υποχώρησε στα 45 εκατ. ευρώ που είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση μ’ αυτή του προηγούμενου διμήνου.

Oι ελληνικές τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις με καθοδικές τάσεις και περιμένουμε τη σημερινή να δείξει εάν έχουν μπει σε διορθωτικό κανάλι ή απλώς είναι μία συγκυριακή διορθωτική κίνηση. Αρκετοί περιμένουν να υπάρξει αντίδραση αλλά και αυτό σχετίζεται με το ευρύτερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Από τα υπόλοιπα blue chips ανεξαρτήτως μεταβολών και βάσει συναλλακτικής δραστηριότητας, το ενδιαφέρον παραμένει για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ , ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και αναμένεται κάποια αντίδραση στη μετοχή της Jumbo η οποία είχε βρεθεί στο προσκήνιο λόγω των αντιδράσεων Βακάκη  για το λιανεμπόριο.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ