Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λαγκάρντ: Να υπάρξει εποπτεία για το bitcoin - Χρησιμοποιείται για ξέπλυμα χρήματος

Bitcoin
Πηγή: Pexels

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ζήτησε σήμερα να υπάρξει ρυθμιστικό πλαίσιο για το bitcoin σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλώνοντας ότι το ψηφιακό νόμισμα έχει χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος σε κάποιες περιπτώσεις και ότι θα πρέπει να κλείσουν τα όποια «παραθυράκια» υπάρχουν, σύμφωνα με το Reuters.

Αρκετοί επικεφαλής άλλων εποπτικών Αρχών από όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει πριν από την Κριστίν Λαγκάρντ να υπάρξουν παγκόσμιοι κανόνες για τα κρυπτονομίσματα. «Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση. Αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί και να συμφωνηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, επειδή αν υπάρχει τρόπος διαφυγής θα χρησιμοποιηθεί», είπε η Λαγκάρντ. 

Το bitcoin ακολούθησε εκρηκτική πορεία τα τελευταία χρόνια και πλέον αγοράζεται από απλό κόσμο, επενδυτικά ταμεία, ακόμη και από μεγάλες εταιρείες. Ορισμένοι έχουν πάρει ακόμη και δάνεια για να αγοράσουν μεγαλύτερα ποσά του κρυπτονομίσματος, η αξία του οποίου έχει σχεδόν δεκαπλασιασθεί από τον περασμένο Μάρτιο. 

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό της ανωνυμίας που έχει το bitcoin,έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος και άλλες παράνομες δραστηριότητες. «Το bitcoin είναι ένα πολύ κερδοσκοπικό στοιχεία ενεργητικού, με το οποίο γίνονται κάποιες περίεργες δραστηριότητας και κάποια πολύ κατακριτέα δραστηριότητα ξεπλύματος χρήματος», είπε η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα ξεπλύματος χρήματος, αλλά είπε ότι αντιλαμβάνεται πως υπήρξαν ποινικές έρευνες για παράνομη δραστηριότητα.  

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ