Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Η κρίση στην Ουκρανία ρίχνει βαριά σκιά - Τι δηλώνει ο συνιδρυτής του Ethereum

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

H απειλή σύρραξης στην Ουκρανία ρίχνει βαριά σκιά και στα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να συνεχίζει σήμερα την πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος υποχωρούσε σήμερα 3,7% λίγο πάνω από τα 38.000 δολάρια μετά τη χθεσινή μικρή ανάκαμψή του πάνω από τα 40.000 δολάρια.

Η πτώση συνεχίζεται και για άλλα μεγάλα crypto, όπως το ether, η τιμή του οποίου κατέγραφε απώλειες πάνω από 3% σήμερα και διαμορφωνόταν στα 2.637 δολάρια. Το solana, που είχε ενισχυθεί χθες κατά 1,6%, επανήλθε σήμερα σε πτωτική τροχιά με απώλειες 1,6%.

O συνιδρυτής του Ethereum

Ωστόσο, ο συνιδρυτής του blockchain Ethereum, μέσω του οποίου γίνονται οι συναλλαγές στο ether, είπε ότι η πτώση των τιμών είναι καλοδεχούμενη από πολλούς επενδυτές.

Ο κόσμος που έχει επενδύσει πολύ στα crypto « σε μεγάλο βαθμό καλωσορίζουν μία bear market, δήλωσε ο Vitalik Buterin σε συνέντευξή του στο Bloomberg, εξηγώντας: «Καλωσορίζουν τη bear market, επειδή όταν υπάρχουν μεγάλες περίοδοι τεράστιας αύξησης των τιμών, όπως συνέβη, αυτό κάνει προφανώς ευτυχισμένους πολλούς ανθρώπους αλλά επίσης τείνει να προσελκύσει την προσοχή πολύ βραχυπρόθεσμης κερδοσκοπίας».

Οι τιμές των crypto  έχουν κάνει βουτιά μετά τις αρχές Νοεμβρίου, όταν έφθασαν σε επίπεδα – ρεκόρ, καθώς επενδυτές και κερδοσκόποι προβλέπουν δραστική μείωση της στήριξης που δόθηκε την περασμένη διετία στις οικονομίες και τις αγορές λόγω της πανδημίας.

Ο δείκτης Galaxy Crypto του Bloomberg είναι μειωμένος 45% από το ιστορικά υψηλό του επίπεδο, ενώ η τιμή του ether  έκανε βουτιά περίπου 40% την ίδια περίοδο.  

Μετά τον τελευταίο «χειμώνα των crypto», όπως αποκαλείται η περίοδος έντονης πτώσης των τιμών τους, το 2018 ο κλάδος εκτινάχθηκε.  

Τα τεράστια ποσά χρημάτων που επενδύθηκαν στη διάρκεια του τελευταίου ράλι των κρυπτονομισμάτων δημιούργησαν πολλούς εκατομμυριούχους σε μία νύχτα, αλλά τα κέρδη που έχει κάποιος στα crypto αντιστοιχούν συχνά σε ζημιές και πόνο κάποιου άλλου.

Ο Buterin, που δηλώνει έκπληκτος για το πώς αυξήθηκε η αγορά πέρυσι, δεν είναι βέβαιος αν τα crypto έχουν εισέλθει σε έναν ακόμη χειμώνα ή απλά ο κλάδος αντανακλά τη μεταβλητότητα που υπάρχει ευρύτερα στις αγορές.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ένας χειμώνας για τα crypto μπορεί να βοηθήσει όσους προωθούν σχέδια για αυτά να εστιάσουν στη βελτίωση της τεχνολογίας.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα