Νέα
  • ΓΔ: 1028.02 +0.32%
  • Τζίρος: 36,01 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fed: Συρρίκνωση του ισολογισμού της από τον Μάιο - Πτώση μετοχών και ομολόγων

Lela Brainard
To μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fed, Lela Brainard

Οι αμερικανικές μετοχές και ομόλογα καταγράφουν απώλειες καθώς οι traders έλαβαν υπόψη τις νέες δηλώσεις στελεχών της Fed για μεγαλύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της και την προοπτική εμπάργκο στον ρωσικό άνθρακα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η διοικητής της Fed, Lael Brainard, δήλωσε σήμερα ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να συσφίγγει την πολιτική της μεθοδικά και θα αρχίσει να συρρικνώνει τον προϋπολογισμό της με ταχύ ρυθμό από τον Μάιο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκε για τρίτh συνεχόμενη ημέρα σε υψηλό τριών ετών, στο 2,535%, με την προσοχή των επενδυτών να εξακολουθεί να είναι στραμμένη στην αναστροφή της καμπύλης των αποδόσεων που μπορεί να σηματοδοτεί μία επιβράδυνση της οικονομίας στην περίπτωση που η Fed προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων για να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Οι δείκτες της Wall Street ήταν στο κόκκινο, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να σημειώνουν απώλειες 0,2% και 0,5%, αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερη πτώση 1,5% κατέγραφε ο Nasdaq.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ