Νέα
  • ΓΔ: 873.37 +1.14%
  • Τζίρος: 66,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Stellantis: Καλό το χρηματιστηριακό ντεμπούτο της συγχώνευσης Fiat Chrysler - PSA

Stellantis / Πηγή: AP Images
Stellantis / Πηγή: AP Images

Το χρηματιστηριακό της ντεμπούτο έκανε η Stellantis, η εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση των 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Fiat Chrysler (FCA) και Peugeot Citroën (PSA). Η πρώτη της ημέρα σε Μιλάνο και Παρίσι είναι πολύ καλή, με τις μετοχές της να σημειώνουν άνοδο στο ιταλικό Χρηματιστήριο 7,5% και στο γαλλικό 7,33%, ενώ αύριο αναμένεται εξίσου καλό ξεκίνημα στη Wall Street. Σημειώνεται ότι λόγω επίσημης αργίας στις ΗΠΑ στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, δεν  γίνονται συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, η μετοχή της Stellantis διαμορφώνεται στα 13,51 ευρώ και στου Παρισιού στα 13,46 ευρώ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Stellantis Κάρλος Ταβάρες δήλωσε πως η συγχώνευση θα προσθέσει μακροπρόθεσμα, άλλα 25 δισεκατομμύρια ευρώ στις μετοχές σε αξία, χάρη στις προβλεπόμενες περικοπές, οι οποίες υπολογίζονται σε ετήσια βάση περίπου 5 δισεκ. ευρώ.

«Έχουμε την κλίμακα, έχουμε τις πηγές, έχουμε τη διαφορετικότητα και την τεχνογνωσία να αρπάξουμε τις ευκαιρίες της μετάβασης στη νέα εποχή» δήλωσε σε ένα βίντεο στο σάιτ του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου ο πρόεδρος Τζον Έλκαν.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ