Νέα
  • ΓΔ: 834.37 +0.88%
  • Τζίρος: 18,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Νέα άνοδος για Φουρλή, επέστρεψε ο ΟΠΑΠ

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ασορτί ήταν η πορεία του Γενικού Δείκτη με το κρύο στην Ελλάδα. Μια παγωμένη κατάσταση. Ξεκίνησε από τις 791 μονάδες και έκλεισε στις 787,76 μονάδες που ήταν και το ενδοσυνεδριακό χαμηλό. Όσο για τις συναλλαγές, τα 30,4 εκατ. ευρώ πρέπει να ήταν μία από τις 3 χαμηλότερες συναλλαγές της τελευταίας διετίας. Με λίγα λόγια, αν κάποιος έβλεπε την πορεία του Γενικού Δείκτη θα νόμιζε ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν άνοιξε τη Δευτέρα. Η επενδυτική απροθυμία είχε βάσιμο λόγο. Οι φόβοι των επενδυτών για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Επιλoγές μετοχών (stock picking)

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης να μην κινήθηκε αλλά υπήρχε επιλεκτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένους τίτλους. ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Motor Oil και Tέρνα Ενεργειακή ήταν ανάμεσα στους τίτλους που προτιμήθηκαν από τους λίγους ιδιώτες επενδυτές και κάποια εγχώρια αμοιβαία κεφάλαια. Οι μετοχές αυτές πραγματοποίησαν περίπου το 30% των συνολικών συναλλαγών. Τις υπόλοιπες συναλλαγές έκαναν οι 4 τραπεζικές μετοχές που υποχώρησαν.

Ευρωπαϊκές αγορές – Ανοδος προς το τέλος των συνεδριάσεων

Ανοδικά προς το τέλος των συνεδριάσεών τους κινήθηκαν οι δείκτες των δύο μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών (πλην Σίτι στο Λονδίνο). Ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC στο Παρίσι είχαν περάσει σε θετικό έδαφος όταν το χρηματιστήριο στην Αθήνα είχε ολοκληρώσει τη συνεδρίαση. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να δούμε κάποια ανοδική κίνηση αύριο. Τουλάχιστον στην έναρξη της συνεδρίασης.

Αμερικανικές αγορές – Κλειστές λόγω Martin Luther King Day

Οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές λόγω της Martin Luther King Day. Η δυναμική τους φάνηκε διά της απουσίας τους. Νο US markets, no party,  όπως θα έλεγε μια γνωστή διαφήμιση. Υποτονική ήταν η κίνηση σε όλα τα χρηματιστήρια.

CITI – Covid 19

Tο 2021 μοιάζει και σε γενικές γραμμές σχεδόν με μια επανάληψη του 2020, αναφέρει η Citigroup σε έκθεσή της. Ολόκληρη η ήπειρος ξεκινά τη χρονιά με κάποια μορφή lockdown, αυτή τη φορά για τον έλεγχο ή την πρόληψη της εξάπλωσης του μεταλλαγμένου στελέχους ιού.
Η «ημέρα της μαρμότας», όμως, με καταστροφικές επιπτώσεις, θα συμπλήρωνε ο Καγκελάριος. Θυμάστε το καλοκαίρι του 2020 που έγραφαν όλοι για ανάπτυξη τύπου V; Ε λοιπόν ξεχάστε την. Ας πάμε σε τύπου L και θα είμαστε ευχαριστημένοι.

HSBC – Ελλάδα

Σύμφωνα με την τράπεζα, το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ αναμένεται να δώσει μια πρόσθετη ώθηση στην ελληνική οικονομία από τα μέσα του 2021, ενώ περιμένει την ανάπτυξη μαζί με τον τουρισμό (έτσι περιμέναμε και πέρυσι). Mέχρι τότε, συμπληρώνουμε εμείς, θα παλεύουμε να βγούμε πάνω από τα κύματα της ύφεσης.

ΟΤΕ

Παρέμεινε η μετοχή πάνω από τα 13 ευρώ και με ικανοποιητικές συναλλαγές (περίπου 2,9 εκατ. ευρώ). Γενικά επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε γράψει επανειλημμένα, ότι είναι ίσως η πλέον «στέρεη» μετοχή στο ελληνικό χρηματιστήριο.

ΟΠΑΠ

Επέστρεψε και αυτός στα επίπεδα των 11 ευρώ που είχε χάσει την προηγούμενη εβδομάδα. Τα στελέχη του ομίλου αμφιταλαντεύονται για το μέρισμα, αλλά οι εκτιμήσεις από την αγορά θεωρούν ότι η διανομή μερίσματος είναι δεδομένη και για τη χρήση 2020. Το ύψος του μόνο δεν ξέρουν, αλλά φαίνεται ότι υπολογίζουν σε μια ικανοποιητική μερισματική απόδοση σε σχέση με τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς.

Ελλάκτωρ

Εκλεισε η νέα συμφωνία πώλησης των μετοχών της Ελλάκτωρ που κατέχει η Pemanoaro Limited στην εταιρεία Akron Trade and Transport των Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Αναστάσιος Καλλιτσάντης προς το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ειδικότερα, οι 25.600.000 μετοχές της Ελλάκτωρ που πρόκειται να μεταβιβαστούν στις 26 Ιανουαρίου θα πωληθούν έναντι 1,3 ευρώ ανά μετοχή, ή συνολικά έναντι 33,28 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιπες μετοχές που, βάσει της συμφωνίας, θα μεταβιβάζονται κάθε μήνα μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021 θα πωλούνται προς 1,5 ευρώ ανά μετοχή.

Φουρλής

Νέα άνοδος για τη μετοχή της Φουρλής, που επιστρέφει αθόρυβα κοντά στα 4 ευρώ. Η εταιρεία βασίζεται ιδιαίτερα και στη μεγάλη εξωστρέφεια και στα καταστήματα των Βαλκανίων που πραγματοποιούν το 40% περίπου των πωλήσεων.

Interlife

Mέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της ασφαλιστικής Interlife. Την έγκριση του περιεχομένου ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΙΝΤΕΡΛΑΪΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των υφιστάμενων κοινών, άυλων, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών της εταιρίας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποίησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΕΚΤ – Πρώτη Συνεδρίαση για το 2021

Η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Οι επενδυτές αναμένουν έναν πρώτο απολογισμό των πρόσθετων μέτρων που είχε ανακοινώσει το Δεκέμβριο η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ