Νέα
  • ΓΔ: 816.89 +0.03%
  • Τζίρος: 25,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδος στις 921 μονάδες για τον Γεν. Δείκτη - Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Το ενδιαφέρον για την σημερινή συνεδρίαση εντοπίζεται στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών σε ότι αφορά τα επιτόκια και τον πληθωρισμό και στις εξελίξεις στην Ουκρανία που επιδεινώνονται αντί να ομαλοποιούνται. Οι αμερικανικές αγορές έκλεισαν με ήπια υποχώρηση χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ενώ οι ασιατικές είχαν καλύτερη εικόνα. Οι ευρωπαικές αγορές διόρθωσαν για δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις χάνοντας καθοριστικά σημεία στηρίξεων οι δείκτες των μεγάλων αγορών και έτσι σήμερα ίσως να έχουμε περιορισμό των έντονων πωλήσεων.

Ανοδος στις 921 μονάδες για τον Γεν. Δείκτη

Στον αντίποδα της πτώσης των ευρωπαϊκών αγορών, το ελληνικό χρηματιστήριο συνέχισε την ανοδική του κίνηση ξεπερνώντας τις 920 μονάδες. Καταλύτες στην τελευταία συνεδρίαση ήταν τα μη χρηματοοικονομικά blue chips που δημιούργησαν μία ώθηση στην αγορά παίρνοντας την σκυτάλη από τις τραπεζικές μετοχές. Επίσης το χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίαση ήταν το γεγονός ότι οι όγκοι των συναλλαγών αυξήθηκαν (πάνω από 90 εκατ. Ευρώ) δείχνοντας ότι αναζωπυρώνεται το αγοραστικό ενδιαφέρον από εγχώρια και ξένα χαρτουφυλάκια. Με την χθεσινή άνοδο ο Γενικός Δείκτης κάλυψε τις απώλειες (σε μεγάλο ποσοστό) από την υποχώρηση μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση διόρθωσης , ο Γεν. Δείκτης θα βρει μία ισχυρή πρώτη στήριξη πέριξ των 905 μονάδων ενώ ανοδικά η αντίσταση είναι πλέον στις 930 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε ανοδικό momentum αλλά οι μετοχές του διαφοροποιούνται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση. Οι τελευταίες εκθέσεις ξένων οίκων είναι μεν εκθειαστικές αλλά ταυτόχρονα επισημαίνουν κινδύνους νέων NPL’s (λόγω πολέμου και πληθωρισμού) και μειώνουν τιμές στόχων για τις τραπεζικές μετοχές. Από τα μη χρηματοοικονομικά blue chips, η μετοχή του ΟΤΕ μετά από μία διορθωτική κίνηση προ δύο εβδομάδων , επέστρεψε σε ανοδικό κανάλι ξεπερνώντας και τα 18 ευρώ. Σε καλή κατάσταση είναι και ο ΟΠΑΠ με τους επενδυτές να εστιάζουν πλέον στο μέρισμα που θα μοιράσει σε 3 μήνες περίπου. Τα διυλιστήρια (ΕΛΠΕ, Motor Oil) είναι στο προσκήνιο λόγω πετρελαίου αλλά και μερισμάτων, ενώ σε ανοδικό κανάλι βρίσκονται μετοχές τεχνολογίας (Epsilon Net, Entersoft, Infoquest κά) , υποδομών (ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ) και ενέργειας (ΔΕΗ). Ειδικά στον κλάδο ενέργειας θα πρέπει να επισημάνουμε το μίνι ράλι της μετοχής της ΔΕΗ που πλέον επιστρέφει κοντά στα 9 ευρώ με άνοδο άνω του 10% σε διάστημα 2-3 συνεδριάσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ