Νέα
  • ΓΔ: 875.47 +1.82%
  • Τζίρος: 37,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδική εκκίνηση στις 925 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Εν αναμονή αποφάσεων της ΕΚΤ

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Με το βλέμμα στραμμένο προς τις αποφάσεις της ΕΚΤ κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα. Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αποφασίσει επιτάχυνση των μέτρων εκτόνωσης των πληθωριστικών πιέσεων είτε αυτά θα αφορούν την μείωση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων είτε την μεγάλη (0,5%) αύξηση επιτοκίων. Ωστόσο οι διεθνείς οίκοι περιμένουν τις αποφάσεις του Ιουνίου για τα μέτρα θα λάβει η ΕΚΤ και λιγότερο σήμερα.

H έναρξη των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων δείχνει ήπια άνοδο. Oι δύο μεγαλύτεροι δείκτες (γερμανικός DAX, γαλλικός CAC) κινούνται ανοδικά. Ο DAX στα πρώτα λεπτά βρίσκεται στις 14.105 μονάδες, ο CAC 40 βρίσκεται στις 6.540 μονάδες, δηλαδή κοντά σε κρίσιμα επίπεδα στήριξης. Nα σημειώσουμε ότι αύριο είναι η Μεγ. Παρασκευή των καθολικών και θα είναι κλειστά τα ευρωπαικα χρηματιστήρια.

Το ελληνικό χρηματιστήριο και η διαφοροποίησή του από τις ευρωπαϊκές τάσεις

Το ελληνικό χρηματιστήριο για τρεις συνεδρίασεις διαφοροποιήθηκε έναντι των ευρωπαικών τάσεων και κατέγραψε ένα μικρό ανοδικό σερί από τις 890 μονάδες Γεν. Δείκτη προς τις 924 μονάδες Γενικού Δείκτη. Η άνοδος αυτή προήλθε κυρίως από την αντίδραση πρώτα των τραπεζικών μετοχών και μετά των μη χρηματοοικονομικών μετοχών. Τα αποτελέσματα χρήσης των εισηγμένων , οι μερισματικές αποδόσεις και οι εκτιμήσεις ότι παρά το (διαφαινόμενα) αρνητικό α΄ τρίμηνο, οι εισηγμένες θα δείξουν σημάδια αντοχής και ανάπτυξης στο 2022. Τα προβλήματα είναι πολλά που προκαλούνται από τον πληθωρισμό, το ενεργειακό κόστος και την μειωμένη καταναλωτική ζήτηση. Αυτά θα φανούν στο α' και β' τρίμηνο 2022 και από εκεί και πέρα, η χρηματιστηριακή αγορά ποντάρει στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και της τιμής του πετρελαίου.

Ανοδικά ξεκίνησε ο Γεν. Δείκτης

Για την σημερινή συνεδρίαση , τράπεζες (εναλλάσονται σε ανοδικές κινήσεις), εταιρείες ενέργειας με πρώτη την ΔΕΗ που έχει πραγματοποιήσει σημαντικό ράλι, τα Διυλιστήρια (ΕΛΠΕ και Motor Oil), η Jumbo που παρά τα εξωτερικά προβλήματα ανθίσταται και κάνει ράλι η μετοχή, η μετοχή του Ομίλου Μυτιληναίου που πλέον βαδίζει σε νέα υψηλά, ο ΟΤΕ , ο ΟΠΑΠ, η Ελλάκτωρ ήταν σε άνοδο και τα αποτελέσματα που παρουσίασε χθες έδειξαν αύξηση του ανεκτέλεστου και βελτίωση άλλων μεγεθών, η Tέρνα Ενεργειακή, οι εταιρείες ακινήτων (Lamda Development, Premia), οι εταιρείες τεχνολογίας (Epsilon Net, Entersoft, Profile, Infoquest) και οι εταιρείες υποδομών (ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ) παραμένουν στο επίκεντρο των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ