Νέα
  • ΓΔ: 805.55 -0.03%
  • Τζίρος: 38,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 918,96 μονάδες ο Γεν. Δείκτης - Πτώση 0,57%

Χρηματιστήριο Αθηνών
Πηγή: Eurokinissi

Οι δηλώσεις Λαγκάρντ (περί συνέχισης του APP μέχρι και το γ' τρίμηνο) φαίνεται ότι ικανοποίησαν τις ευρωπαικές χρηματιστηριακές αγορές και έτσι συνεχίζουν οι περισσότερες ανοδικά. Το ελληνικό χρηματιστήριο πάλι διαφοροποιήθηκε από την τάση και έκλεισε με μικρές απώλειες.

Οι αμερικανικές αγορές εστιάζουν στα αποτελέσματα των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών αλλά και στην προσπάθεια εξαγοράς του Twitter μέσω μίας τεράστιας προσφοράς από τον Elon Mask. Στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης ο Dow Jones κινείται ανοδικά ενώ υποχωρούν οριακά ο S&P 500 και ο Nasdaq. Αύριο δεν θα έχουμε συνεδριάσεις στα διεθνή χρηματιστήρια λόγω της Μεγ. Παρασκευής των Καθολικών.

Μεικτές τάσεις και ήπια διόρθωση

Στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά από μία προσπάθεια κίνησης προς τις 927 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε κάτω από το χθεσινό κλείσιμο αλλά με οριακές απώλειες σε blue chips. Γενικότερα, μετά από 3 έντονα ανοδικές συνεδριάσεις σήμερα βγήκαν κάποιες επιλεκτικές πωλήσεις σε συγκεκριμένα blue chips που όμως δεν χαρακτηρίζονται ως διόρθωση. Μάλλον ως αποκόμιση κερδών μπορεί να ιδωθούν.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 918,96 μονάδες με υποχώρηση 0,57%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 72 εκατ. Ευρώ. Ισορροπημένο ήταν το ισοζύγιο κερδισμένων/χαμένων με 50 ανοδικές μετοχές και 57 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά 0,72% και ο δείκτης FTSE Mid Cap υποχώρησε κατά 0,24%. Να επισημάνουμε την συνέχιση ανόδου δύο δεικτοβαρών μετοχών. Της μετοχής Ελλάκτωρ και της μετοχής του Μυτιληναίου.

Οι κλαδικοί δείκτες με την μεγαλύτερη άνοδο ήταν οι Βιομηχανικές (1,95%), η Υγεία (1,43%), οι Πρώτες Ύλες (0,76%), η Τεχνολογία (0,23%). Οι κλάδοι με την μεγαλύτερη υποχώρηση ήταν οι Τράπεζες (-1,49%) κυρίως λόγω Eurobank και Alpha Bank, το Εμπόριο (-0,93%), οι Τηλεπικοινωνίες (-0,67%) λόγω ΟΤΕ, τα Προσωπικά-Οικιακά προιόντα (-0,63%) λόγω Jumbo και τα Τρόφιμα-Ποτά (-0,53%) λόγω Coca Cola HBC.

H υποχώρηση Γεν. Δείκτη κάτω από τις 920 μονάδες ουσιαστικά είναι μία μικρή διόρθωση στις προηγούμενες 4 ανοδικές συνεδριάσεις. Ίσως κινηθεί και μέχρι τις 910 μονάδες ο Γενικός Δείκτης αλλά θα είναι μία φυσιολογική εξέλιξη και όχι πτώση πανικού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ